Pressen får ikke høre Bhattis forklaring om vold mot barna

Erkjenner å ha gitt barna «ris» under koranlesing, men nekter straffskyld.

TILTALT: Arfan Bhatti er i dag på tiltalebenen i Oslo tingrett i en familevoldssak. 38-åringen har i dag et markert annerledes utseende, etter å ha tatt hele skjegget. Arkivfoto: John T. Pedersen
TILTALT: Arfan Bhatti er i dag på tiltalebenen i Oslo tingrett i en familevoldssak. 38-åringen har i dag et markert annerledes utseende, etter å ha tatt hele skjegget. Arkivfoto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kortklipt og nybarbert møtte Arfan Qadeer Bhatti i morges i Oslo tingrett, der han må svare for anklager om vold mot sine egne barn begått for drøye tre år siden.

- Ikke skyldig, svarte Bhatti dommeren tre ganger da de ulike tiltalepostene ble lest opp i 09-tida.

Ifølge familievoldtiltalen slo den straffedømte 38-åringen de to barna gjentatte ganger i ansiktet, hodet og ryggen med hånden og en tørkerullholder i metall mens han hørte dem i lesing av Koranen. Dette skal ha skjedd fra høsten 2011 til våren 2012.

Selv om Bhatti nekter straffskyld, har han ikke bekreftet å ha utført legemsfornærmelser mot barna.

- Det er på det rene at han under koranlesning har benyttet en metode som kan kalles å gi ris, men jeg vil understreke at det er politiet og ikke han som kaller dette disiplinering, sa 38-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden i sitt innledningsforedrag.

Tiltalen omfatter også vold mot politiet under pågripelsen i Oslo i april 2012.

Lukkede dører Bhattis advokat John Christian Elden og de fornærmedes bistandsadvokat har bedt om lukkede dører i hovedforhandlingen, og fikk medhold av retten i at pressen skal sendes på gangen under bevisførselen knyttet til familievolden, med unntak av prosedyrer og innledningsforedrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.