TILTALT: Arfan Bhatti er i dag på tiltalebenen i Oslo tingrett i en familevoldssak. 38-åringen har i dag et markert annerledes utseende, etter å ha tatt hele skjegget. Arkivfoto: John T. Pedersen
TILTALT: Arfan Bhatti er i dag på tiltalebenen i Oslo tingrett i en familevoldssak. 38-åringen har i dag et markert annerledes utseende, etter å ha tatt hele skjegget. Arkivfoto: John T. PedersenVis mer

Pressen får ikke høre Bhattis forklaring om vold mot barna

Erkjenner å ha gitt barna «ris» under koranlesing, men nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kortklipt og nybarbert møtte Arfan Qadeer Bhatti i morges i Oslo tingrett, der han må svare for anklager om vold mot sine egne barn begått for drøye tre år siden.

- Ikke skyldig, svarte Bhatti dommeren tre ganger da de ulike tiltalepostene ble lest opp i 09-tida.

Ifølge familievoldtiltalen slo den straffedømte 38-åringen de to barna gjentatte ganger i ansiktet, hodet og ryggen med hånden og en tørkerullholder i metall mens han hørte dem i lesing av Koranen. Dette skal ha skjedd fra høsten 2011 til våren 2012.

Selv om Bhatti nekter straffskyld, har han ikke bekreftet å ha utført legemsfornærmelser mot barna.

- Det er på det rene at han under koranlesning har benyttet en metode som kan kalles å gi ris, men jeg vil understreke at det er politiet og ikke han som kaller dette disiplinering, sa 38-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden i sitt innledningsforedrag.

Tiltalen omfatter også vold mot politiet under pågripelsen i Oslo i april 2012.

Lukkede dører Bhattis advokat John Christian Elden og de fornærmedes bistandsadvokat har bedt om lukkede dører i hovedforhandlingen, og fikk medhold av retten i at pressen skal sendes på gangen under bevisførselen knyttet til familievolden, med unntak av prosedyrer og innledningsforedrag.

Dette skjer av hensyn til barna. 

- Denne saken skiller seg fra andre familievoldssaker fordi tiltalte omtales med sitt fulle navn i media, skriver retten i kjennelsen om lukkede dører.

Det betyr at media verken får høre Bhattis forklaring eller tidligere dommeravhør av barna som skal bli avspilt i rettssalen.

- Det meste henlagt Det er familievoldssaken som var begrunnelsen for at Bhatti ble pågrepet da han etter langvarig opphold og fengsling i Pakistan ankom Gardermoen 14. januar i år.

Da tiltalen ble det tatt ut framgikk det at Bhatti ikke lenger er siktet for vold mot kona, etter at han angivelig slo henne med knyttet neve i 2012. Påtalemyndigheten mener imidlertid ennå at hendelsen fant sted.

- Mor er ikke omtalt som fornærmet i tiltalen, da det for å kvalifisere til familievold må være snakk om enten gjentatte hendelser eller grovt nok. Vi falt ned på at dette ikke var et slikt tilfelle, og vi kan kun føre bevis for denne enkelthendelsen, kommenterte aktor i sitt innledningsforedrag.

- Jeg noterer at det meste av siktelsene mot Bhatti nå er henlagt. Han nekter straffskyld etter tiltalen, og vil avgi sin forklaring til retten, sa advokat Elden til Dagbladet i januar.

Politiet fryktet flukt 38-åringen ble pågrepet da han returnerte frivillig til Norge i januar i år, men politiet fikk ikke rettens medhold i varetektsfengsling.

Politiet ba om oppsettende virkning, og Bhatti måtte derfor likevel sitte fengslet mens Borgarting lagmannsrett behandlet anken. Der ble konklusjonen den samme som i tingretten, og Bhatti ble løslatt. Det er satt av to dager til familievoldssaken mot Bhatti i Oslo tingrett.