- Pressen gjør jobben sin tilfredsstillende

- Pressen gjør bare jobben sin, og har ikke gått over streken i omtalen av kjærlighetsforholdet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund og førsteamanuensis ved journalistutdanninga ved Høgskolen i Oslo, Odd Raaum.

- Folk flest har en legitim interesse av å vite hvordan den kommende kongen opptrer - og hvilke mennesker han omgås. Kronprinsen må forstå at folkets og pressens øyne er rettet på dem, understreker Raaum.

Kokkvold kan ikke se noen konkrete overtramp av pressen i dekningen av kronprinsens forhold til Mette-Marit.

- Kronprinsen må tåle betydelig oppmerksomhet. Pressen skal formidle det som er relevant og ikke føre videre rykter, sier Kokkvold. Han synes det var fornuftig av kronprinsen å bekrefte forholdet.

- Dette var nok lurt av kronprinsen, samstemmer Raaum, som ikke oppfattet at kronprinsen var fortvilet over pressens håndtering av forholdet.

- Man må gjøre seg fortjent til respekt. Kronprins Haakon framsto som en naturlig og moderne tronarving. Åpenheten framtvinger respekt, sier Kokkvold.

Generalsekretæren mener at kronprinsen må tåle stor oppmerksomhet i det offentlige rom i tida som kommer.

- Norsk presse har ingen erfaring om hvordan de skal forholde seg til en kronprins som bekrefter at han har en kjæreste. Derfor er det en slags nyrydding som skjer i flere redaksjoner nå, sier Raaum, som har tillit til at norsk presse takler dette på en anstendig måte.