Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pressen la lokk på kidnappingen

Kokkvold forsvarer avgjørelsen. - Farligere å være krigskorrespondent nå enn noen gang.

PRISER KRIGSREPORTERE: Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold mener redaksjonene har blitt mer forsiktige etter drapet på Dagblad-journalist Carsten Thomassen (38) på Serena hotell i Kabul i 2008. Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet
PRISER KRIGSREPORTERE: Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold mener redaksjonene har blitt mer forsiktige etter drapet på Dagblad-journalist Carsten Thomassen (38) på Serena hotell i Kabul i 2008. Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Man kan sitte i studioet og kommentere krig, men en journalist på stedet kan aldri erstattes, sier Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, til Dagbladet.

Droppet omtale
Journalist Pål Refsdal (46) har vært kidnappet av Taliban i Kunar-provinsen i en uke. I går kveld ble han sluppet fri. Norsk presse har latt være å omtale saken etter oppfordringer fra blant annet familien. Kokkvold forsvarer avgjørelsen.

- Pressen har et informasjonsansvar, men ikke informasjonsplikt. Normalt ville kidnappingen av en norsk journalist bli formidlet umiddelbart, men frykten var jo at en vanskelig situasjon der forhandlinger er i gang, skal forandre seg til en umulig situasjon. Hvis liv settes i fare ved dekningen, så kan det være rett avgjørelse å ikke dekke, sier kokkvold.

Han mener redaktørene også bør vurdere denne linjen når det er bistandsarbeidere som er kidnappet, dersom det er fare for at liv går tapt.

- Det er opp til hver enkelt redaktør å ta en slik avgjørelse, understreker Kokkvold.

- Farligere
Kokkvold tror også norske redaksjoner ble bevisstgjort på farene for krigskorrespondenter etter drapet på Dagblad-journalist Carsten Thomassen (38) på Serena hotell i Kabul i 2008.

- Det er farligere å være krigskorrespondent nå enn noen gang. Etter det som skjedde på Serena Hotell tror jeg redaksjonene er mer forsiktige med å ta sjanser på journalistenes vegne, sier Kokkvold.

SLUPPET FRI: Journalisten Pål Refsdal har sittet i fangenskap hos Taliban.
Arkivfoto: Morten Holm, SCANPIX
SLUPPET FRI: Journalisten Pål Refsdal har sittet i fangenskap hos Taliban. Arkivfoto: Morten Holm, SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media