Pressen reagerer mot politiet

- Jeg kan ikke skjønne at dette er lov, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund om Skiens-politiets straffereaksjoner mot Dagbladets medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokkvold sier til fagbladet Journalisten at han ikke kan forstå at politiet har adgang til den typen reaksjoner mot en avis:

- Hvis dette er et problem, så er det politiets problem, ikke Dagbladets. En slik reaksjon vil være å angripe problemet i fullstendig feil ende. Jeg kan i det hele tatt ikke forstå at politiet har lov til å reagere slik verken i lys av offentlighetsloven eller forvaltningsloven, sier Kokkvold.

- Det er oppsiktsvekkende og helt uakseptabelt at politiet i Skien vil boikotte Dagbladet og avisas medarbeidere, sier sjefredaktør John O. Egeland i Dagbladet.

- Hvis politimesteren i Skien iverksetter en utestengning av Dagbladet, vil det være i strid med de retningslinjer riksadvokaten har fastsatt for politiets kontakt med pressen. Her framgår det helt klart at det skal være likebehandling av ulike presseorganer, sier Egeland.

Han legger til at det som forbauser ham mest, er at politiet ikke skjønner medienes og politiets ulike roller:

- Dagbladet har i denne saken benyttet tradisjonelle journalistiske arbeidsmetoder, sier han.