Presser Martes arbeidsgiver på Facebook

En Facebook-gruppe forsøker å legge press på myndighetene i Dubai for å få løslatt Marte Deborah Dalelv. Samtidig angripes Facebooksiden til arbeidsgiveren som sparket henne.

MASSIV STØTTE: Marte Deborah Dalelv (24) får massiv støtte på Facebook etter at hun tirsdag ble dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. 
Foto: Privat / NTB scanpix
MASSIV STØTTE: Marte Deborah Dalelv (24) får massiv støtte på Facebook etter at hun tirsdag ble dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook-gruppen «Release Marte Deborah Dalelv» har fått nesten 2500 medlemmer.

Det er musikkstudent Inger-Marie Schjønberg (37) som tok initiativ til Facebook-gruppen.

- Det var i 1800-tiden i går at jeg bestemte meg for å lage en gruppe som kunne vise omtanke og gi støtte til familien og Marte Deborah Dalelv.  Jeg laget dette fordi jeg mener det hun er blitt utsatt for i Dubai må være et brudd på menneskerettighetene.

Marte Deborah Dalelv er dømt til 16 måneder i fengsel for å ha drukket alkohol, hatt sex utenfor ekteskapet og etter politiets mening også har avgitt falsk forklaring. Straffeforfølgingen av henne kom etter at hun anmeldte en mannlig kollega for voldtekt.

- Vil gi støtte - Det er vanskelig å forstå. Hun har kommet i en veldig vanskelig situasjon. Mitt ønske har vært å gi folk en mulighet til å gi støtte til henne og familien. Det har gått veldig fort, og det har blitt mange flere medlemmer enn jeg kunne tenke meg, sier Inger-Marie Schjønberg.

Facebook-gruppen viser omtanke for Marte Deborah Dalelv med en lang rekke støtteerklæringer og kritiske omtaler av selskapet som ga henne sparken etter at hun anmeldte en mannlig kollega for voldtekt.

Kritiske meninger Selskapet Al Mana Interiors og møbelkjeden The One Total Home Experience er også på Facebook under navnet THE-One-Planet.
Her har flere nordmenn skrevet inn sine kritiske meninger om saken.

Inger-Marie Schjønberg er kjent med at en del av de samme personene som har blitt medlemmer av hennes gruppe, har lagt inn kritiske meldinger på Facebooksiden til selskapet som sparket Marte Deborah Dalelv.

- Har forståelse - Jeg har ikke noe ansvar for hva som skrives der, men jeg har forståelse for at noen ønsker å gjøre selskapet oppmerksom på at de ikke liker den behandlingen de har gitt Marte Deborah Dalelv.

En norsk kvinne skriver: «Shame on you for not helping your employee Marte. You fired her for beeing raped instead of helping her. Why? Norwegians are angry on your worse than bad treatment.»

En norsk mann skriver: «Dear customers of Al Mana Interiors. I would like to bring to your attention the currently ongoing rape-case involving a former employee of THE One. The company is not being responsible in this case and have fired the employee.»

STØTTEGRUPPE: Inger-Marie Schjønberg har opprettet en støttegruppe på Facebook for Marte Deborah Dalelv. Foto: Privat
STØTTEGRUPPE: Inger-Marie Schjønberg har opprettet en støttegruppe på Facebook for Marte Deborah Dalelv. Foto: Privat Vis mer

I løpet av dagen har selskapet fjernet sin side på Facebook. Det skjedde etter at de først slettet en del innlegg.

- God hjelp - Jeg setter stor pris på all støtten jeg har fått fra kjente og ukjente. Det hjelper meg til å kjempe videre, sier Marte Deborah Dalelv (24) til Dagbladet.

Hun har til nå mottat mer enn 400 støtteerklæringer.

- Jeg satt oppe til halv fem i natt og forsøkte å svare på alle henvendelsene jeg har fått på Facebook, sier hun.

.