Presser prisen for Märtha og Ari

Prinsesse Märtha og Ari Behn må gå høyt i pris hvis de fortsatt ønsker drømmehuset i Lommedalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg selger til høystbydende. Uansett hvem det måtte være, sier huseier Anne Geelmuyden.

Dermed legger hun press på prinsesse Märtha og Ari Behn: Hvis ekteparet ønsker å kjøpe prakteiendommen de ble koblet til i vår, må de bla opp store penger, og det fort.

Tidlig i vår hadde Anne Geelmuyden prinsessen og Behn i sitt hjem på en privat visning. Etterpå skal hun, ifølge en rekke medieoppslag, ha avslått et kongelig bud på 15 millioner kroner, med den begrunnelse at hun ikke ville selge før hennes yngste datter var ferdig på grunnskolen.

- Det er korrekt at jeg informerte dem om at jeg ikke ønsket å flytte på det tidspunktet, av hensyn til min datters skolegang. Men at de skal ha tilbudt meg 15 millioner kroner, har ingen rot i virkeligheten, sier Anne Geelmuyden.

Märtha er orientert

Etter hva Dagbladet forstår, skal prinsessen og gemalen ha antydet et mulig kjøp for 10 millioner kroner, som er identisk med dagens takst.

Eiendomsmekler Jan Fredrik Bonde i firmaet Advokat Torbjørn Ek AS - med den i denne sammenheng pussige gateadressen Kronprinsesse Märthas plass - sier at Anne Geelmuyden har hatt en løs avtale om å holde Ari og Märtha orientert om når det blir aktuelt å selge.

- Så vidt jeg vet, har vår klient orientert prinsessen og hennes mann om det forestående salget, sier Bonde.

- Ingen kommentar, sier Anne Geelmuyden selv.

Mekler Bonde tror at de 15 millionene som tidligere er nevnt i forbindelse med eiendommen, kan ha vært den summen Ari og Märtha så for seg til kjøp og oppgradering.

- Märtha er jo hesteinteressert. Det kan jo ha vært aktuelt for dem å bygge stall og ridebane, antyder Bonde.

Nå spørs det om prinsessen og gemalen fortsatt er interessert - og hvor mange millioner de kan by. Geelmuyden gjør det klart at hun ikke vil prioritere et eventuelt prinsessebud foran et høyere bud.

Til sommeren

Eiendommen blir uansett ikke tilgjengelig for overtakelse det første halvåret.

- Jeg selger med tanke på overtakelse når min datter er ferdig med grunnskolen til sommeren, sier Geelmuyden.

- Mye bør være gjort i forhold til salg i løpet av de nærmeste 14 dagene. Taksten på 10 millioner kroner virker fornuftig. Jeg tror ikke min klient vil selge dersom høyeste bud ikke går over takst, sier mekler Bonde, som har hatt henvendelser fra tre seriøse interessenter. Bonde driver nå og avtaler separate visninger på eiendommen.

- Hvorfor det?

- For å luke ut useriøse henvendelser. Dessuten har vel Märtha et par ivrige beilere med forbud mot å nærme seg henne? spøker Jan Fredrik Bonde, og sikter blant annet til han som gikk løs på prinsessens bil utenfor parets nåværende bolig i Professor Dahls gate.

Slottets informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen sier prinsessen og Behn ikke har inngått avtale om kjøp av bolig. Ut over det har han ingen kommentar.

PÅ BOLIGJAKT: Prinsesse Märtha Louise og gemalen Ari Behn.
KOSTER Å LEVE I FRED: Prakteiendommen til Anne Geelmuyden er endelig til salgs, men selgeren vil ikke prioritere et eventuelt kongelig bud foran et høyere bud.