Presser Røkke til å ta store private tap

BERGEN (Dagbladet): Folketrygdfondet vil ha gransket Kjell Inge Røkkes privatøkonomi og truer samtidig styret i Aker RGI med erstatningssøksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fondet mener storaksjonær Røkke har forfordelt seg selv med flere hundre millioner kroner, minst, og følgelig har opptrådt til skade for minoritetsaksjonærene.

Redegjørelsen fra Folketrygdfondet til det uavhengige utvalget som skal granske forvaltningen av verdiene i Aker RGI, ble lagt ut på fondets hjemmeside på Internett i går.

Sterk kost

Det er sjeldent sterk kost fra en stor aktør i norsk næringsliv, rettet mot Aker RGI-toppene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, i tillegg til selskapets styre. Fondet kritiserer blant annet kursgarantien for aksjene i Norway Seafoods, tap på kjøp og salg av aksjer i Storebrand, kjøp av Røkkes selskaper TRG, Wyndmore og Gefion, utbyttepolitikken og mulig kursmanipulasjon i Aker RGI i september i år.

Orkla-kritikk

Det rettes også et kritisk lys mot valget av rådgivere og meklere. Aker RGI har ved flere tilfeller valgt å benytte selskaper i Orkla-konsernet. Orkla har samtidig betydelige økonomiske interesser og tette forbindelser med Aker RGI og Kjell Inge Røkke. Orkla har også representanter i Aker RGIs styrende organer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer