- Presser saken unødvendig

- Det kan virke som om Simonsen prøver å presse saken til siste dråpe. Søksmålet er helt overflødig. Alle er jo enige om at uttalelsene om homofili var et overtramp, sier stortingsrepresentant Inge Lønning (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og THOR GJERMUND ERIKSEN

- Men Simonsen og Frp har jo her fått sin ønskemotstander, en mann som har stilt seg meget dumt, sier Lønning, som anbefaler Ap å inngå forlik raskest mulig hvis det lar seg gjøre.

Lønning har ingen forståelse for Simonsens påstand om at han må føre denne saken videre for å markere grenser for politikernes rett til privatliv.
SVs nestleder Øystein Djupedal sier han forstår at Simonsen vil markere en grense, men han er likevel usikker på hva han vil oppnå ved forliksklagen.

- Det må jo være noe mer enn penger. Ap har jo uforbeholdent beklaget uttalelsen i 1.mai-talen. Hva mer ønsker han? spør Djupedal.

Han mener pressen i Norge stort sett respekterer grensene for privatlivets fred, og han tror ikke denne saken vil føre til at grensene viskes ut.
- I dette tilfellet var det snakk om en gjennomført uproff håndtering. Det er ikke slike eksempler som preger pressen i Norge. Det som kan være interessant å få avklart gjennom denne saken, er om redaktørplakaten skal gjelde fullt ut også for hjemmesider. Det betyr at alle som har det, må være langt mer aktsomme, sier Øystein Djupedal.