HARDT PRESSET: Striden om Syria-flyktningene preget den politiske våren. Høsten blir også krevende. Utfordringer ligger i kø for statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp), som må bli enige med kravstore KrF og Venstre for å få gjennom statsbudsjettet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HARDT PRESSET: Striden om Syria-flyktningene preget den politiske våren. Høsten blir også krevende. Utfordringer ligger i kø for statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp), som må bli enige med kravstore KrF og Venstre for å få gjennom statsbudsjettet. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Presser Siv og Erna: Søndagsåpent kan stoppe samarbeid

Dette er sakene som skaper høststormer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Høyre og Frp har mistet velgere i kommunene, Ap bygger allianser med flere sentrumspartier, og KrF er på glideflukt bort fra samarbeidet med regjeringspartiene.

Den politiske våren var preget av striden om mottak av Syria-flyktninger, som splittet regjeringspartiene Høyre og Frp. Høsten er også full av utfordringer for Erna og Siv.

Ledende personer i KrF har de siste dagene nærmest gitt regjeringen et ultimatum: Dropp søndagsåpne butikker, eller glem samarbeidsavtalen. Fylkesledere i KrF har sagt at samarbeidet kan ryke allerede i høst.

Her er sakene som skaper høststorm:

Krever sosial profil

- Med erfaringene fra i fjor i mente er det for KrF avgjørende at vi i år får et budsjett med en god sosial profil. Vi må gjøre mer for fattige barn, for eksempel kan vi fortsatt gjøre barnehagene for de med dårligst økonomi, billigere. Jeg forutsetter også at rusplanen som de fire partiene er enige om, følges opp med penger, sier leder i finanskomiteen, Hans Olav Syversen (KrF), til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn