Du leser nå Dagbladet Pluss

Presser Siv og Erna: Søndagsåpent kan stoppe samarbeid

Dette er sakene som skaper høststormer.

HARDT PRESSET: Striden om Syria-flyktningene preget den politiske våren. Høsten blir også krevende. Utfordringer ligger i kø for statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp), som må bli enige med kravstore KrF og Venstre for å få gjennom statsbudsjettet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HARDT PRESSET: Striden om Syria-flyktningene preget den politiske våren. Høsten blir også krevende. Utfordringer ligger i kø for statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp), som må bli enige med kravstore KrF og Venstre for å få gjennom statsbudsjettet. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre og Frp har mistet velgere i kommunene, Ap bygger allianser med flere sentrumspartier, og KrF er på glideflukt bort fra samarbeidet med regjeringspartiene.

Den politiske våren var preget av striden om mottak av Syria-flyktninger, som splittet regjeringspartiene Høyre og Frp. Høsten er også full av utfordringer for Erna og Siv.

Ledende personer i KrF har de siste dagene nærmest gitt regjeringen et ultimatum: Dropp søndagsåpne butikker, eller glem samarbeidsavtalen. Fylkesledere i KrF har sagt at samarbeidet kan ryke allerede i høst.

Her er sakene som skaper høststorm:

Krever sosial profil

- Med erfaringene fra i fjor i mente er det for KrF avgjørende at vi i år får et budsjett med en god sosial profil. Vi må gjøre mer for fattige barn, for eksempel kan vi fortsatt gjøre barnehagene for de med dårligst økonomi, billigere. Jeg forutsetter også at rusplanen som de fire partiene er enige om, følges opp med penger, sier leder i finanskomiteen, Hans Olav Syversen (KrF), til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.