Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presser svenskene i kne

John Fredriksen og hans tankrederi Frontline har vist fram trumfkortet i kampen for å overta kontrollen over den svenske rederiet ICB Shipping. Ved å påvise at svenskene har brutt aksjeloven i iveren etter å holde Frontline unna, presser nå Fredriksen svenskene i kne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene har forsøkt å slå ICB Shipping sammen med det greske rederiet Astro Tankers for dermed å bli kvitt Fredriksen-spøkelset, slik svenskene ser det. En slik sammenslåing vil umuliggjøre Frontlines overtakelse av rederiet.

14 feil

Nå har Frontline sendt et brev til det svenske foretaksregisteret der hele 14 formelle feil ved emisjonsprospektet påpekes, deriblant regnskapsmangler. Fredriksen og Tom Jebsen i Frontline regner kaldt og rolig med at de formelle feilene sette en stopper for emisjonen.

Fredriksen forventer at svenskene tilbyr forhandlinger med Frontline innen året er omme. Frontline opprettholder på sin side budet overfor ICBs aksjonærer inntil videre.

Avgjøres i år

- Tida jobber for oss. Innen nyttår bør saken være avgjort, sier Tom Jebsen til Dagbladet.

Frontline kontrollerer nå 52 prosent av kapitalen i ICB Shipping.

Mindre eierandel

Etter en eventuell emisjon vil eieradelen gå ned til 36 prosent. I øyeblikket sitter Fredriksen, som for lengst er verdens største tankreder, på 31 prosent av stemmene i selskapet.

Hele Norges coronakart