Presses av flere kreditorer

Idar Vollvik unngikk konkurs i dag etter at han ble enig med Christiania Securities om en løsning seint i natt.

PRESSES: Idar Vollvik er reddet fra personlig konkurs etter å ha blitt enig med meglerhuset Christiania Securities i natt, men flere kreditorer har krav mot Vollvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
PRESSES: Idar Vollvik er reddet fra personlig konkurs etter å ha blitt enig med meglerhuset Christiania Securities i natt, men flere kreditorer har krav mot Vollvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): Advokat Odd Magne Gjerde sier på vegne av kreditor Christiania Securities at begjæringen om konkurs i første omgang utsettes til avtalen blir gjennomført.

- Vi er blitt enige om en løsning og hvordan det hele skal gjennomføres. Begge parter er også enige om ikke å kommentere innholdet i løsningen, men vi er godt fornøyd med at vi unngår å måtte åpne konkursbehandling i Bergen tingrett, sier advokat Odd Magne Gjerde til Dagbladet.no.

Flere store kreditorer
Kravene fra meklerhuset Christiania Securities var på omlag 14 millioner kroner og var relatert til aksjehandel, som ble foretatt av Idar Vollvik.

En annen og større kreditor er meklerhuset First Securities. De skal ha samlede krav mot Idar Vollvik på flere titalls millioner kroner, men har ikke fremmet konkursbegjæring.

Det var etter at Idar Vollvik hadde innkassert en fortjeneste på omlag en milliard kroner på salget av mobilselskapet Chess i 2005 at aksjehandelen tok helt av for investoren.

På enkelte dager skal han ha kjøpt og solgt aksjer for beløp opp mot en milliard kroner. I en periode i 2006 hadde han papirverdier for to milliarder kroner. Nå er praktisk talt alt tapt. Han bor for tida i en leid eiendom utenfor Marbella i Spania, men jobber intenst med å utvikle nye bedrifter. Det siste er mobilselskapet Ludo, men Vollvik har sagt til Dagbladet at han også  har ønsker om å gjøre forretninger med klær, sko og andre ting i samarbeid med en motekonge i Spania .

Seint i går kveld skrev Idar Vollvik en e-post til Dagbladet der han ga uttrtykk for å være optimistisk med tanke på en løsning i forhold til Christiania Securities, men han la til at hans optimisme tidligere hadde vært hans verste fiende. Likevel kom han altså til en løsning i natt og unngår å møte for Bergen tingrett i dag.

Etter det Dagbladet forstår har Vollvik en plan om tilbakebetaling av gjeld når nye virksomheter kommer i drift, og skaper nye inntekter.

Han ble begjært personlig konkurs av meklerhuset First Securities fordi han har gitt personlige garantier for lånebeløp, som er tatt opp av Vollvik Invest. Idar Vollvik har ikke besvart henvendelser fra Dagbladet.no i dag.