Corona-pandemien

Presses for å lette tiltak

Statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie og helsedirektør Bjørn Guldvog forteller at mange presser på for at regjeringen skal lette på smitteverntiltak.

LEI: Guri Melby innrømmer at hun også er lei av restriksjonene. Video: Ivan Larsson / Frode Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kunngjorde regjeringen enkelte lettelser på smitteverntiltak hovedsakelig knyttet til barn, unge og studenter. Helseminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg forteller til Dagbladet at de opplever et stort press fra aktører som ønsker lettelser.

- Det er mange som presser på, og det skjønner jeg godt. Det er folk som presser på for å mer åpning av grensa, slik at de kan få inn arbeidstakere de trenger; det er idretten, som ønsker full aktivitet og å spille kamper igjen, sier Solberg til Dagbladet og fortsetter:

- Men vi er nødt til å passe på hvor mye aktivitet vi har i samfunnet. Som politikere må vi av og til gjøre valg, og jeg tenker at de fleste respekterer vårt valg som for eksempel dreier seg om barn og unge.

Stort press

Helseminister Høie sier seg enig.

- Presset er veldig stort, og det forstår jeg veldig godt. Alle er opptatt av sin sektor, men det er min, regjeringens og helsemyndighetenes ansvar å tenke på helheten, sier ministeren til Dagbladet og fortsetter:

- Vi har heldigvis en prioritering, som vi har vært åpne om hele veien, som vi opplever at alle de sektorene som tar kontakt med oss, er enige i. De er enige i at vi må prioritere barn og unge, samt å ta hensyn til liv og helse. Og så ønsker de lettelser på sitt område, og det er fullt ut forståelig, men alle kan ikke stå først i køen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer