Presses fra alle kanter

Mahmoud Abbas og Yassir Arafat: Palestinske myndigheter har ikke rom for dem begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV (Dagbladet): De fleste politiske palestinske personer mener nå at statsminister Mahmoud Abbas, bedre kjent som Abu Mazen, eller president Yassir Arafat må trekke seg. Og ingen forventer at det blir Arafat, skriver den israelske kommentatoren Danny Rubenstein i Ha'aretz.

Heftige krangler

Spenningen var høy før Abu Mazens tale, som markerte hundre dager som statsminister i går. Ville han trekke seg - eller ville han kreve at Arafat gir fra seg makta over sikkerhetsstyrkene?

Abu Mazen gjorde ingen av delene. I stedet gjentok han meldinga om at hans regjering ikke vil slå hardt ned på de militante, slik Israel og USA krever. Og han gjentok kravet om at hans president - og kranglepartner - Arafat må få komme ut av sitt nedbombede kontor i Ramallah.

- Et tidsspørsmål

Dette til tross for at Abu Mazen og Arafat har kranglet så busta føyk de siste ti dagene. Stadig flere mener nå at uenighetene mellom Arafat og Abu Mazen er så store at det bare er et tidsspørsmål før Abu Mazen gir opp og går av.

- Abu Mazen vil nok fortsette som statsminister litt til. Men den dagen han ser at han ikke klarer å realisere hva han tror og ønsker, vil han gå av, sier en diplomat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer