Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presses fra skanse til skanse

Det brenner under føttene på Storebrand-sjef Åge Korsvold. Sammenbindingen av offentlige og private roller kan bli hans bane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjefen i Storebrand er i de siste dagene blitt presset fra skanse til skanse. I går følte han seg nødt til å annullere to private opsjonsavtaler der Steen & Strøm er motpart. Fram til i går var det ikke kjent at han hadde mer enn én opsjonsavtale.

At Korsvold valgte å si fra seg en avtale verdt flere millioner kroner, ble i går tolket som et forsøk på å unngå total tillitskrise.

Selv om styreformann Jon R. Gundersen hevder at Korsvolds opsjonsavtaler har vært i tråd med Storebrands interne retningslinjer og de etiske retningslinjene, kan Kredittilsynet komme til å konkludere med det motsatte.

For Kredittilsynet spiller det ingen avgjørende rolle at Korsvold nå har annullert opsjonsavtalen. - Saken blir gransket uansett, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs.

Ikke informert om bolig

Også styreformann Jon R. Gundersen kjenner presset fra medienes avsløringer. I går vedgikk han at Storebrands styre ikke var gjort kjent med at Åge Korsvold har disponert Storebrands praktfulle tjenestebolig siden i vår.

Nina Seiersten, en av de ansattes representanter i styret, bekrefter dette.

- Styret er ikke blitt informert om dette før nå, men vi har fått en redegjørelse som jeg aksepterer. Jeg ser at det er sosiale grunner som taler for at han skulle få benytte boligen, sier hun. Seiersten ser heller ikke bort fra at Korsvold i går annullerte begge opsjonsavtalene for å hindre mer offentlig søkelys.

Kontrollkomiteen

Det er imidlertid ikke bare styret som er vært ukjent med Korsvolds lukrative boordning. Også Storebrands kontrollkomité er holdt utenfor.

Kontrollkomiteens leder, lagmann Nils Erik Lie, ble først for få dager siden orientert, til tross for at avtalen trådte i kraft i vår. Han ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Resultatet av en eventuell behandling i kontrollkomiteen vil først bli forelagt Storebrands representantskap.