Presses fra skanse til skanse

Det brenner under føttene på Storebrand-sjef Åge Korsvold. Sammenbindingen av offentlige og private roller kan bli hans bane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Konsernsjefen i Storebrand er i de siste dagene blitt presset fra skanse til skanse. I går følte han seg nødt til å annullere to private opsjonsavtaler der Steen & Strøm er motpart. Fram til i går var det ikke kjent at han hadde mer enn én opsjonsavtale.

At Korsvold valgte å si fra seg en avtale verdt flere millioner kroner, ble i går tolket som et forsøk på å unngå total tillitskrise.

Selv om styreformann Jon R. Gundersen hevder at Korsvolds opsjonsavtaler har vært i tråd med Storebrands interne retningslinjer og de etiske retningslinjene, kan Kredittilsynet komme til å konkludere med det motsatte.

For Kredittilsynet spiller det ingen avgjørende rolle at Korsvold nå har annullert opsjonsavtalen. - Saken blir gransket uansett, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs.

Ikke informert om bolig

Også styreformann Jon R. Gundersen kjenner presset fra medienes avsløringer. I går vedgikk han at Storebrands styre ikke var gjort kjent med at Åge Korsvold har disponert Storebrands praktfulle tjenestebolig siden i vår.

Nina Seiersten, en av de ansattes representanter i styret, bekrefter dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer