KrF kan komme til å stemme imot egen overbevisning

Presses om pensjon for uføre

KrF vil skjerme uføre alderspensjonister mot effekten av de såkalte levealdersjusteringene, men regjeringen har foreslått det motsatte.

I REGJERING: Kjell Ingolf Ropstad mente i 2011 at det er uakseptebalt å fjerne uføres skjermingstillegg og sier han mener det samme nå.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I REGJERING: Kjell Ingolf Ropstad mente i 2011 at det er uakseptebalt å fjerne uføres skjermingstillegg og sier han mener det samme nå. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette forslaget er toppen av kuttkaka. I seks år har regjeringen lett med lys og lykte etter kutt til dem som allerede har lite å leve av, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Han viser til forslaget fra arbeidsminister Anniken Hauglie (H) om å fjerne skjermingen som uføre alderspensjonister til nå har hatt mot effektene av de såkalte levealdersjusteringene i pensjonsreformen.

- Dessverre er jeg ikke overrasket over at dette kommer fra Høyre og Frp, men jeg er ærlig talt litt skuffet over at KrF er med på å bygge ned sikkerhetsnettet til eldre med dårlig helse, sier SV-lederen.

Forslag

Lysbakken og SV vil ved første anledning prøve å få stoppet endringene som nå er sendt på høring. Under trontaledebatten på torsdag vil partiet legge fram følgende representantforslag:

Stortinget ber regjeringen opprettholde uføres skjerming mot levealdersjustering.

- Å fjerne skjermingstillegget slår beina under selve grunnlaget for vårt velferdssamfunn, nemlig at vi har trygge ordninger som særskilt ivaretar de som er syke og eldre, sier Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer