Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pressestøtte: 95 millioner - overskudd 23 millioner

Statsstøttede aviser er tydeligvis god butikk.

Mentor Medier:  Fikk utbetalt 95,3 millioner kroner i pressestøtte i 2015. Foto: NTB Scanpix.
Mentor Medier: Fikk utbetalt 95,3 millioner kroner i pressestøtte i 2015. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): «Den største årsaken til forbedringen er en god lønnsomhetsutvikling i Vårt Land det siste året», heter det i Mentor Mediers årsrapport for 2015.

Solid fotavtrykk Mentor Medier eier de tre presse­støttemagnetene Dagsavisen, Vårt Land og Rogalands Avis. Det setter et solid fotavtrykk i regnskapene: Ifølge Finansavisen fikk mediekonsernet i fjor 95,3 millioner kroner i produksjonsstøtte fra staten, og resultatet før skatt havnet på hyggelige 26,5 millioner kroner.

Omsetningen var i perioden på 538,7 millioner kroner.

Konsernsjef Per Magne Tveiten forklarer resultatforbedringen på 33 millioner kroner med «jevnt over bedre drift».

Redusert kostnadsnivå - Vi høster resultatet av et redusert kostnadsnivå i flere av virksomhetene våre. Den største effekten får vi fra Vårt Land, som har et driftsresultat på 12,5 millioner kroner, sier Tveiten til Finansavisen.

Han viser også til at et salg av aksjer i selskapet Universum har gitt utslag i finansregnskapet. Salget har gitt en regnskapsmessig gevinst på 15,8 millioner kroner, ifølge årsregnskapet.

Selskapet har i en årrekke hentet ut mellom 1,5 og 2 millioner i utbytte pr. år, skriver Finansavisen tirsdag.

Medietilsynet følger forskriften Seniorrådgiver Bjørn Tore Østeraas i Medietilsynet fastslår at tilsynet ikke har noen mening om overskuddet i Mentor Medier.

- Det vi forholder oss til, er forskriften om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. Det vesentlige der er regnskapet til de støtteberettigede medieselskapene, ikke eierselskapene deres. Vi følger også opp konserninterne transaksjoner som kan være til ugunst for selskapet som mottar støtten, sier Østeraas.

 Forskriften sier at det ikke gis tilskudd «hvis medieselskapets årsoverskudd etter skatt i henhold til aksjeloven eksklusiv tilskudd etter denne forskriften utgjør mer enn to millioner kroner siste regnskapsår».

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo