Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presset Anundsen i harde asylbarnforhandlinger

Møtte Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) nå i ettermiddag, ifølge VG.

ASYLOPPGJØR: Støttepartiene har stilt krav til justisminister Anders Anundsen (Frp) om at nytt regelverk for lengeværende asylbarn må være på plass før jul. Partene er i harde forhandlinger, som er ytterligere spisset etter ministerens asyltabbe som kan ha medført at lengeværende barn som kunne blitt skjermet med et nytt regelverk, har blitt tvangsutsendt. Her er Anundsen og KrF-leder Knut Arild Hareide ved en tidligere anledning. Foto: Berit Roald / Scanpix
ASYLOPPGJØR: Støttepartiene har stilt krav til justisminister Anders Anundsen (Frp) om at nytt regelverk for lengeværende asylbarn må være på plass før jul. Partene er i harde forhandlinger, som er ytterligere spisset etter ministerens asyltabbe som kan ha medført at lengeværende barn som kunne blitt skjermet med et nytt regelverk, har blitt tvangsutsendt. Her er Anundsen og KrF-leder Knut Arild Hareide ved en tidligere anledning. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG melder nå i ettermiddag at justisminister Anders Anundsen (Frp) er i harde forhandlinger med Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V).

Asyl og de mange tvangsreturene av barn skal være tema.

Ifølge avisa er også statssekretær Lars Øy (H) fra Statsministerens kontor, statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) fra Justisdepartementet og ekspedisjonssjef Terje Sjeggestad fra Justisdepartementets innvandringsavdeling til stede på det hemmelige møtet.

- Jeg har ingen kommentar til det som skjer her, sa justisminister Anundsen til VG i forkant av møtet på Stortinget fredag.

Det er KrF og Venstre som har krevd avklaring om regjeringens fremtidige praksis i spørsmål om lengeværende asylbarn i Norge.

Møtet mellom Anundsen og partilederne fra regjeringens to samarbeidspartnere kommer i kjølvannet av Politidirektoratets mange utsendelser av asylbarn, til tross for at nytt regelverk blir meislet ut.

Bergens Tidende skrev tidligere fredag at Anundsen hadde fått fortløpende informasjon om alle tvangsreturer som kunne vekke oppsikt.

I alt har Justisdepartementet blitt varslet om 133 slike tilfeller så langt i år, hvor det var utsendelse av barn som kunne skape furore.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling