Presset Anundsen i harde asylbarnforhandlinger

Møtte Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) nå i ettermiddag, ifølge VG.

ASYLOPPGJØR: Støttepartiene har stilt krav til justisminister Anders Anundsen (Frp) om at nytt regelverk for lengeværende asylbarn må være på plass før jul. Partene er i harde forhandlinger, som er ytterligere spisset etter ministerens asyltabbe som kan ha medført at lengeværende barn som kunne blitt skjermet med et nytt regelverk, har blitt tvangsutsendt. Her er Anundsen og KrF-leder Knut Arild Hareide ved en tidligere anledning. Foto: Berit Roald / Scanpix
ASYLOPPGJØR: Støttepartiene har stilt krav til justisminister Anders Anundsen (Frp) om at nytt regelverk for lengeværende asylbarn må være på plass før jul. Partene er i harde forhandlinger, som er ytterligere spisset etter ministerens asyltabbe som kan ha medført at lengeværende barn som kunne blitt skjermet med et nytt regelverk, har blitt tvangsutsendt. Her er Anundsen og KrF-leder Knut Arild Hareide ved en tidligere anledning. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VG melder nå i ettermiddag at justisminister Anders Anundsen (Frp) er i harde forhandlinger med Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V).

Asyl og de mange tvangsreturene av barn skal være tema.

Ifølge avisa er også statssekretær Lars Øy (H) fra Statsministerens kontor, statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) fra Justisdepartementet og ekspedisjonssjef Terje Sjeggestad fra Justisdepartementets innvandringsavdeling til stede på det hemmelige møtet.

- Jeg har ingen kommentar til det som skjer her, sa justisminister Anundsen til VG i forkant av møtet på Stortinget fredag.

Det er KrF og Venstre som har krevd avklaring om regjeringens fremtidige praksis i spørsmål om lengeværende asylbarn i Norge.

Møtet mellom Anundsen og partilederne fra regjeringens to samarbeidspartnere kommer i kjølvannet av Politidirektoratets mange utsendelser av asylbarn, til tross for at nytt regelverk blir meislet ut.

Bergens Tidende skrev tidligere fredag at Anundsen hadde fått fortløpende informasjon om alle tvangsreturer som kunne vekke oppsikt.

I alt har Justisdepartementet blitt varslet om 133 slike tilfeller så langt i år, hvor det var utsendelse av barn som kunne skape furore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer