- Presset av veien

KARASJOK (Dagbladet): - Jeg møtte en bil og ble presset ut, forteller ulykkessjåfør Ingar Klemetsen fra sykesenga i Hammerfest. Tre skoleelever døde da bussen han kjørte havnet i elva Karasjokka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tok bare sekunder.

Busstragedien noen kilometer fra Karasjok sentrum skjedde ved 8-tida. Bussen med 16 skoleelever møtte en privatbil og ble angivelig presset ut, slik at bussen veltet og havnet i elva Karasjokka.

Unnamanøver

- Sjøl kjørte jeg i mellom 60 og 80 kilometer i timen. Jeg tør ikke si hvor stor fart den motgående bilen holdt, det gikk så uhyggelig fort, sier Klemetsen .

Sjåføren i Nordtrafikk AS mener likevel han ble presset ut på den smale veien, bussen kom ut i løsgrusen og smalt rett i fjellveggen. Sjåføren kunne ikke forhindre at kjøretøyet smalt i rekkverket på den andre sida.

Politiet kan ut fra terrenget lese at sjåføreren har foretatt en unnamanøver like før bussen skar ut av veien og veltet.

- Dette kan skyldes at bussen møtte en bil før den kjørte ut, opplyser politimester Kristine Fossen ved Vadsø politidistrikt til NTB fredag kveld.

I går kveld ble bilen Ingar Klemetsen har utpekt som årsak til den tragiske ulykken, identifisert.

Lensmannen i Karasjok avhørte seint i går kveld tre personer, som skal ha sittet i bilen.

- Tre personer blir nå avhørt, de har sittet i en bil som har kjørt på strekningen. Ingen ting tyder på at de har utløst tragedien, sier førstebetjent Stig Rennemo ved Karasjok lensmannskontor.

Operert

- Da jeg kom til meg selv, sto bussen i elva og tok inn vann. Jeg deltok i redningsarbeidet etter beste evne, blant annet trakk jeg ut ei jente som satt fastklemt med skoleranselen sin, forteller den erfarne sjåføren, som har 30 års erfaring som sjåfør på nordnorske veier.

Han pådro seg skader i en arm, og ble i går operert.

<B>TRAGEDIEN:</B> Her mistet tre barn livet i går.