Presset ble for stort

- Fysisk reaksjon på tung arbeidsbelastning.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I går ettermiddag ble det kjent at Knut Storberget er sykmeldt. Justisministeren ble brått dårlig onsdag kveld, og en ambulanse kjørte ham til Aker sykehus.

- Tung arbeidsbelastning
Arbeiderpartiet varslet i går at de ville komme med flere detaljer i dag, og nå har Justisdepartementet kommet med følgende pressemelding:

«Oslo universitetssykehus, Aker opplyser at justisminister Knut Storberget har hatt en fysisk reaksjon på tung arbeidsbelastning over tid. Han er sykmeldt i to uker. Han er skrevet ut av sykehuset i dag. Tilstanden er etter forholdene bra.»

Det har stormet rundt Storberget i vinter, etter flere kontroversielle saker i Justisdepartementet. En av dem statsråden har kjempet mot er Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund. I går la imidlertid Johannessen stridsøksen til side for å ønske Storberget god bedring.

- Ekstremt press
- Det ingen tvil om at justisministeren har vært under et ekstremt press som må ha vært tøft og belastende. Nå får vi håper det ikke er noe alvorlig og at vi kan fortsette med å løse alle utfordringene vi har i politiet, sa Johannessen til Dagbladet.no.

Allerede i går ble det klart at kulturminister Trond Giske vil være settestatsråd for Storberget i sykdomsperioden.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.