Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presset Finn.no-svindleren (26) til å betale tilbake

Slik hevnet Natalie seg. - Han var helt på gråten.

- HAN RINGTE OG VAR PÅ GRÅTEN: Natalie Moore Stormark lot seg først lure, fikk tilbake alle pengene hun tapte på å betale Pink-billetter på forskudd. Foto: Privat
- HAN RINGTE OG VAR PÅ GRÅTEN: Natalie Moore Stormark lot seg først lure, fikk tilbake alle pengene hun tapte på å betale Pink-billetter på forskudd. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I september satt Natalie (26) inn penger for to billetter, til den kommende Pink-konserten i Oslo, på kontoen til 26-åringen som har stått fram med sine svindel-triks i Dagbladet.

• Les: - Slik svindler vi folk på nett

I flere eposter Dagbladet har sett, loves det at billettene kommer i posten så raskt som mulig.

- Etter mange eposter og telefonsamtaler, med tomme løfter om at billettene var på vei, forstod jeg og venninnen min at dette var svindel, sier bergensjenta til Dagbladet.

- Hevnen er søtI epostene og telefonsamtalene oppgav mannen bak svindelen samme navnet til 26-åringen som overfor Dagbladet hevdet at han står bak omfattende svindler av folk på østlandsområdet og i Trøndelag.

- Det var bare snakk om 900 kr, men jeg kunne ikke la denne mannen slippe unna uten en lærepenge. Vi fant ut at hevnen er søt, sier Natalie til Dagbladet.

Hun fant raskt ut at navnet matchet en Facebook-profil.

- Jeg søkte opp alle hans kontakter med samme etternavn som ham selv, og sendte en beskrivelse av hvordan han livnærer seg ved å lure andre. Jeg fikk tilbakemelding av blant annet en slektning som bekrefter at denne mannen driver mye svindling av folk, skriver Natalie i en epost til Dagbladet.

Overfor Dagbladet har mannen tidligere innrømmet en rekke svindler.

- Utnytter folkSlektningen bekrefter Facebook-meldingene fra Stormark og sier han er rystet over 26-åringens framferd.

- Han utnytter folk som er naive og er god til å overbevise folk, sier slektningen til Dagbladet.

Til slutt ringte den selverklærte svindeleren tilbake til Stormark fortalte at flere slektninger tok kontakt med ham om saken og at han ville finne en løsning.

STOD FRAM I DAGBLADET: Mannen som hevder å stå bak organisert svindel for opp mot 200 000 kroner over nett stod fram i Dagbladet forrige uke. Faksimile: Dagbladet.no
STOD FRAM I DAGBLADET: Mannen som hevder å stå bak organisert svindel for opp mot 200 000 kroner over nett stod fram i Dagbladet forrige uke. Faksimile: Dagbladet.no Vis mer

- Han var helt på gråten og ville gi meg pengene tilbake. Betingelsen var at jeg skrev en ny melding til familiemedlemmene om at det hele var en misforståelse, sier Natalie.

Skylder på kamerat
Avtalen bekreftes av den 26-årige mannen. Dagen etter dukket pengene opp på kontoen hennes, med 100 kroner i «renter».

- Meldingen om en misforståelse lagde jeg jo selvfølgelig ikke, i stedet sendte jeg samme meldingen til et par familiemedlemmer til, forteller Stormark.

I likhet med rekke andre saker Dagbladet har konfrontert 26-åringen, mener han at det er en annen utenforstående som bruker hans navn og konto til å gjennomføre svindler.

- Men jeg sendte penger tilbake til henne, dette har jeg ordnet opp i. Som sagt var det en kamerat av meg som står bak, sier han til Dagbladet.

26-åringen vil ikke svare på hvorfor hans kontonummer, private epostadresse og mobiltelefonnummer skal ha blitt brukt i svindelen.

Lørenskog politikammer bekrefter over Dagbladet at de etterforsker flere anmeldelser mot mannen.

image: Presset Finn.no-svindleren (26) til å betale tilbake

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!