- Presset har vært ufattelig

Margaret (3) endelig hjemme hos mamma og pappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seint i går kveld ble endelig lille Margaret Hill (3) gjenforent med mamma Oluchi og pappa Mike Hill etter å ha vært kidnappet av en væpnet bande i bushen i tre dager.

Foreldrene forteller Sky News at datteren er ved god helse, men at hun er «dekket av moskitobitt».

Sulten

Mike Hill opplyser at datteren ble holdt i ei slags hytte i bushen, og at hun ut fra matlysten å dømme ikke har fått noe særlig å spise. Hun skal nå helsesjekkes av en lege.

– Hun var litt fraværende med en gang hun kom tilbake, men kom en stund tilbake til livet og begynte å snakke til moren, forteller faren, som har bodd og jobbet i Port Harcourt i mange år, som oljearbeider og bareier.

Ekteparet Hill har hatt tøffe dager etter at Margaret ble kidnappet på torsdag i forrige uke.

– Presset har vært ufattelig, det er vanskelig å beskrive det. Du slutter å spise og kan ikke tenke på noe som helst annet, du er bare bekymret hele tida. Jeg prøvde å trøste kona mi, og hun har våknet opp og grått.

Tatt i morgenrushet

Margaret, som er britisk statsborger, ble kidnappet i morgenrushet mens hun var på vei til skolen i bil. Mens bilen hun satt i, sto stille i trafikken, knuste bandittene ruta, knivstakk sjåføren og tok med seg den lille jenta.

Kidnapperne kontaktet seinere moren Oluchi og krevde en ukjent sum penger, eventuelt at faren Mike tok datterens plass. De truet med å drepe den britiske jenta hvis ikke kravene ble innfridd.

Presset på kidnapperne har vært stort; ved siden av at britiske myndigheter har vært tungt inne i saken, har Nigerias president Umaru Yar’Adua krevd løslatelse, og den største militsgruppa i Nigerdeltaet har tilbudt seg å hjelpe til med å spore henne opp.

– Svært tilfreds

Storbritannias utenriksminister David Milband sier han er «svært tilfreds» med Margarets løslatelse.

– Jeg er takknemlig overfor nigerianske myndigheter for all hjelpen de har gitt, og jeg håper forbryterne blir snarlig straffet, sier Milband til BBC News.

Margaret er det første utenlandske barnet som blir tatt i den oljerike, men fattige Nigerdelta-regionen. Til sammen er tre barn blitt kidnappet i løpet av de siste seks ukene.

Ca. 200 mennesker er kidnappet i det vestafrikanske landet de siste 18 månedene, men ingen er så langt blitt drept. Myndighetene og oljeselskapene benekter alltid at løsepenger er blitt utbetalt.

SAMLET IGJEN: Margaret Hill (3) trygt plassert mellom pappa Mike og mamma Oluchi.