Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presset kulturminister går ut med forhold til prostituert

Får støtte av statsminister David Cameron: - En enslig mann med rett til privatliv.

 PRESSET:  Storbritannias kulturminister  på vei til statsministerboligen  10 Downing Street. Foto: /WILL OLIVER, EPA/NTB Scanpix.
PRESSET: Storbritannias kulturminister på vei til statsministerboligen 10 Downing Street. Foto: /WILL OLIVER, EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias kulturminister John Whittingdale (56) er under press etter at han innrømmer å ha hatt et forhold til en sexarbeider før han ble regjeringsmedlem.

Whittingdale sier han først møtte kvinnen på datingsiden Match.com i 2013 og hevder han ikke visste hva hun jobbet med.

- På den tiden ga hun ingen indikasjoner på sitt virkelige yrke, og jeg oppdaget dette først da jeg blitt gjort oppmerksom på at noen prøvde å selge en historie om meg til tabloidaviser. Straks jeg oppdaget det, avsluttet jeg forholdet, sa Whittingdale til BBC tirsdag kveld.

Da forholdet pågikk, spilte den konservative politikeren en viktig rolle som leder for Underhusets komité for kultur, medier og sport under opprullingen av avlyttingsskandalen i News of the World.

Cameron: - Rett til privatliv
Flere aviser kjente den gang til Whittingdales affære. The Sun, People, Mail on Sunday og Independent - konkluderte alle med at saken ikke var av offentlig interesse, ifølge BBC.

Labours kulturpolitiske talskvinne Maria Eagle mener saken har gjort Whittingdale sårbar for press fra mediene.

Hun krever at ministeren trekker seg fra alle beslutninger som har med presseregulering å gjøre.

Downing Street sier statsminister David Cameron har full tillit til Whittingdale og påpeker at han er en enslig mann med rett til privatliv.

(NTB-AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!