Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presset med sex-tape av Israel

NEW YORK (Dagbladet): En israelsk muldvarp i Det hvite hus tok opp de dampende seksuelle telefonsamtalene mellom Monica Lewinsky og Bill Clinton. Båndene ble brukt av Israel til å presse Clinton til å avblåse FBIs spionjakt i presidentboligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder den anerkjente forfatteren Gordon Thomas i boka «Gideons Spies - The Secret History of the Mossad», som kommer ut i neste uke. Thomas skriver at Mossad tok opp 30 timers samtaler med sex-prat mellom Bill Clinton og Monica Lewinsky, og at Tel Aviv brukte båndene til å stoppe amerikanernes jakt på en israelsk spion som gikk under kodenavnet MEGA. Israel avviser alle beskyldninger om at det drives spio- nasje i USA, og Det hvite hus svarer slik:

- Det eneste svaret vi har er at vi hopper over boka, og venter på filmen.

Thomas' bok gis ut på samme forlag som Monica-boka, St. Martins Press

Oppe i riksretten

Antydningen om en israelsk muldvarp i Det hvite hus ble også nevnt under riksrettssaken mot president Clinton.

Monica Lewinskys sa i sitt vitnemål til storjuryen at Clinton fortalte om en utenlandsk ambassade som avlyttet begge telefonlinjene i hennes leilighet i Watergate-komplekset. Hun fortalte videre at Clinton rådet henne til å fortelle etterforskerne at sex-samtalene var satt i scene fordi de ville erte avlytterne. Verken Lewinsky eller Starr stilte noen spørsmål ved Clintons antydninger om avlytting.

MEGA viktig

Ifølge boka er den isra-elske agenten MEGA langt viktigere enn CIA-agenten Jonathan Pollard, som sitter fengslet i USA for å ha spionert til fordel for Israel. Forfatteren sier til New York Post at det høyst sannsynlig finnes en muldvarp dypt inne i Det hvite hus, og at denne muldvarpen er agent MEGA.

Da FBI fikk nyss om Israels virksomhet, avlyttet både Mossad og FBI presidentens samtaler med Monica, skriver Thomas.

Konspirasjon?

Deretter fikk FBI beskjed av sine egne om ikke å etterforske spionmistanken. Siden etterretningstjenesten ikke har for vane å kommentere rykter eller påstander om sin virksomhet er det vanskelig å saumfare sannhetsgehalten i boka. Like fullt er opplysningene interessante.

Ikke minst i forhold til Hillary Clintons påstand om at etterforskningen av hennes mann drives av høyreekstrem konspirasjon.