Presset mot Hauglie øker

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er under sterkt press som følge av Nav-skandalen. Torsdag uttaler leder av Fellesforbundet, Jørn Eggum, at hun kan måtte vurdere sin stilling.

PRESSET ØKER: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) er under kraftig press som følge av Nav-skandalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PRESSET ØKER: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) er under kraftig press som følge av Nav-skandalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag har tre tingretter har funnet ytterligere ti saker hvor uskyldige kan ha blitt dømt for trygdesvindel. Disse kommer i tillegg til de 48 sakene som alt er kjent.

Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, sier til VG at det sannsynligvis dreier seg om «flere justismord enn det NAV-direktøren og arbeidsministeren har fingre å telle med».

Sterkt kritisk

Nå mener Eggum at Nav-direktør Sigrun Vågeng og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) kan måtte vurdere sine stillinger.

- Dette er ikke greit. Statsråden er ansvarlig. Og om hennes forklaring til Stortinget stemmer overens med sakene mediene nå avdekker, må både hun og NAV-direktør Vågeng vurdere sine stillinger. Heller ikke statsråder kan sende uskyldige mennesker i fengsel uten at det får alvorlige konsekvenser, sier Eggum.

På vegne av statsråd Anniken Hauglie svarer statssekretær Vegard Einan (H) at de nå gjør alt i sin makt for å hindre at noe liknende skjer igjen, og at staten skal rydde opp etter seg gjennom å gi oppreisning til dem som er urettmessig straffet eller har fått urettmessige krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer