Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presset NRK 1 til klippebordet

Fisker og milliardær Kjell Inge Røkke har presset «Brennpunkt»-redaksjonen i NRK 1 til klippebordet. Røkke mislikte sterkt redaksjonens kritiske framstilling av vanskelige episoder i Røkkes karriere. Den siste uka har det pågått en heftig krangel om dokumentaren som NRK 1 sender første del av i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et beinhardt løp fra Røkke og hans advokat Marius Gisvold i advokatfirmaet Wikborg, Rein & Co. fikk «Brennpunkt»-redaksjonen til å endre deler av sin dokumentar om Kjell Inge Røkkes karriere. Seint i går satt NRK 1 og endret deler av programmet, som sendes i kveld.

Det skal særlig være historien om da Forretningsbanken i Trondheim i 1984 fratok Røkke et skip på grunn av misligholdte lån, som har vakt Røkkes raseri.

- Etter at Kjell Inge Røkke fikk se deler av programmet første oktober, har det pågått en svært tøff diskusjon mellom «Brennpunkt»-redaksjonen og oss, bekrefter Røkkes advokat Marius Gisvold.

- Vi har hatt en lang og til dels heftig dialog med Kjell Inge Røkke og hans advokat, sier Alf R. Jacobsen, programredaktør i NRK 1.

- Røkke har slåss hardt for at programmet skal gi det han mener er et balansert bilde. Jeg mener vi i programmet har klart å bringe fram hans historie som forretningsmann på en måte som er rettferdig overfor Røkke, men samtidig kritisk. Man må beundre hans fenomenale dyktighet, men det er helt klart at hans karriere fortjener et mer kritisk søkelys enn det som hittil er kommet fram, sier Alf R. Jacobsen.

Ikke morsomt

Kjell Inge Røkke formidler følgende kommentar gjennom sin advokat:

- Ingen person synes at det er noe morsomt å få et slikt program laget om seg selv. Jeg valgte likevel å medvirke gjennom intervju på sterke oppfordringer fra Alf R. Jacobsen, under den forutsetning at dette skulle bidra til å få en balansert framstilling av faktum. Etter å ha sett de innslagene i programmet hvor jeg medvirket, var jeg av den oppfatning at framstillingen ikke var blitt balansert, og dette har jeg gitt uttrykk for overfor NRK 1. Nå får vi se hvordan programmet blir.