Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug-bråket:

Presset og ordknapp Listhaug forsvant etter fire forsøk på å si unnskyld

Statsråden nektet å svare på spørsmål fra pressen og forsvant i en fei etter timevis med kjeft fra Stortinget.

UNNSKYLDER: Sylvi Listhaug unnskylder innlegget, og presiserer igjen at hun sier unnskyld. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg registrerer at ikke alle har opplevd dette som en uforbeholden unnskyldning, derfor vil jeg understreke nok en gang at jeg gir en uforbeholden unnskyldning. Jeg burde ikke lagt ut dette innlegget. Jeg kommer til å være varsom med å legge ut lignende innhold på Facebook framover, sa Listhaug da hun igjen gikk på talerstolen.

Det kom etter at en samlet opposisjon gikk rett i strupen på Sylvi Listhaug i dag.

- På sjette dagen, president, så begynner det å komme seg, svarte Jonas Gahr Støre, som fortsatt ville ha tydeligere svar fra Listhaug.

I sitt første innlegg sa statsråden følgende:

Listhaug: - Unnskyld

DIREKTE: Jonas Gahr Støre er ikke fornøyd med statsråd Sylvi Listhaugs beklagelse etter facebook-posten hun la ut forrige fredag. Reporter: Steinar Suvatne / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- Det var aldri i mine tanker at mitt innlegg skulle kobles til den grusomme massakren som var på Utøya, en handling som rammet så mange uskyldige mennesker og demokratiet. Det var aldri min hensikt å såre noen, og det håper jeg blir trodd, sier Listhaug.

Etter at statsministeren i går omsider beklaget Listhaugs omstridte Facebook-innlegg, ble det klart at opposisjonen på Stortinget fremmer et forslag om «sterk kritikk» av Listhaug.

Listhaug slettet bildet på onsdag, men det var først etter Dagbladet avslørte at hun hadde brutt opphavsrettighetene knyttet til bildet.

- Jeg vil unnskylde overfor dem som føler seg såret av kommunikasjonen i denne saken, sa hun.

Unnskyldningen får kjeft

Ap-leder Jonas Gahr Støre var ikke tilfreds med verken forklaringen eller unnskyldningen fra Listhaug:

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har stilt mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Røds leder Bjørnar Moxnes mener Listhaug rører opp under et hat som er livsfarlig fordi det tjener henne maktpolitisk. Reporter: Steinar Suvatne / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- Du beklager kommunikasjonen, ikke noe annet. Du beklager at noen har følt seg tråkket på, dette holder ikke, sier Støre.

- Dette er jo ikke første gang. Vi tar i mot unnskyldningene fra Listhaug, men vi har veldig liten grunn til å tro at det er noen virkning i unnskyldningene, legger han til.

SV-leder Audun Lysbakken tok initiativ til at Stortinget vedtar «sterk kritikk» av Listhaugs utspill og opptreden.

- Unnskylder statsråden at hun postet den aktuelle posten på Facebook, spør han Listhaug og stirrer henne inn i hvitøyet.

Hun makter ikke svare på spørsmålet.

Også Knut Arild Hareide er irritert. KrF-lederen sier han heller ikke forstår hva Listhaug faktisk beklager: Om noen er såret eller budskapet hun leverte.

22. juli

Listhaug ankom Stortinget like over klokka 10 i dag og nektet da å la seg intervjue. Først ut av kritikerne som har levert forslag om sterk kritikk av Listhaug er Audun Lysbakken:

- I Norge vet vi godt hva hatet mot Arbeiderpartiet kan føre til, åpner Lysbakken og peker på terroren 22. juli.

- Og vi vet at det finnes konspirasjonsteorier som sier at Ap er forrædere som ikke vil Norge vel. Når Listhaug kommer med utspill som nører opp under slike konspirasjonsteorier, så burde hun ha tenkt seg om, fortsetter han.

IKKE GODT NOK: Knut Arild Hareide mener Sylvi Listhaug ikke var tydelig nok i sin beklagelse av innholdet i den omstridte facebook-posten som ble diskutert i Stortinget i dag. Reporter: Steinar Suvatne / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- Svak Erna

Erna Solberg beklaget Listhaugs utspill i går. Statsministeren omtalte konsekvent Listhaugs kommentarer som «regjeringens» kommentarer. Lysbakken mener denne saken har avslørt Erna Solberg.

- Vi ser i denne saken, og måten Erna Solberg har håndtert den, at Norge har en langt svakere statsminister enn mange har trodd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!