Presset øker fortsatt mot Pinochet

LONDON (Dagbladet): Isabel Allende kom i går til London for å forsøke å overtale britene til ikke å løslate Augusto Pinochet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isabel Allende er datter av Chiles tidligere president Salvador Allende, som ble drept da Pinochets tropper gjorde statskupp i Chile.

Isabel Allende kom i spissen for en rekke menneskerettighetsforkjempere som kjemper for at Pinochet skal stilles til ansvar for massedrap,kidnapping og tortur i Chile.
Britisk høyesterett har bestemt at arrestasjonen av Pinochet er ugyldig, og at den gamle generalen har statsimmunitet. Disse dommerne sendte imidlertid saken til vurdering i Overhuset, som det britiske rettssystemet gir åpning for. Britiske advokater, som er engasjert av spanske myndigheter, anket formellt høyesteretts avgjørelse i går.

Det er nå også tatt rettslige skritt i Frankrike for å få diktatoren utlevert og straffet, noe som øker presset på Storbritannia.
En advokat, som representerer tre franske familier som har familiemedlemmer som forsvant i Chile etter at Pinochet kom til makten, har forlangt Pinochet utlevert og tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten.