Presset øker: «Isolert»

Siden Donald Trump annonserte sitt presidentkandidatur for tre uker siden, har den tidligere presidenten knapt forlatt luksuseiendommen Mar-a-Lago, ifølge storavis.

ISOLERT: For tre uker siden annonserte Donald Trump (76) at han stiller som kandidat i presidentvalget i 2024. Siden den gang har han stort sett oppholdt seg i Mar-a-Lago. Foto: NTB/AP Photo/Andrew Harnik
ISOLERT: For tre uker siden annonserte Donald Trump (76) at han stiller som kandidat i presidentvalget i 2024. Siden den gang har han stort sett oppholdt seg i Mar-a-Lago. Foto: NTB/AP Photo/Andrew Harnik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere president Donald Trump har stort sett bare forlatt luksuseiendommen Mar-a-Lago for å spille golf på sin egen bane i nærheten, ifølge The Washington Post.

Siden han annonserte sitt presidentkandidatur for tre uker siden, har den tidligere presidenten angivelig tilbrakt nær hver eneste dag på luksuseiendommen.

Høstet kritikk

De siste tre ukene har han snakket på to arrangementer avholdt på Mar-a-Lago, i tillegg til å spise middag på eiendommen med den kontroversielle høyreekstremisten Nick Fuentes og den skandaliserte rapperen Ye - tidligere kjent som Kanye West.

Trumps beslutning om å spise middag med dem hjemme i Mar-a-Lago, fikk mange - også republikanere - til å reagere sterkt.

Fuentes (24) er tilhenger av den italienske fascisten Benito Mussolini, og han har tidligere også omtalt seg selv som nazist, ifølge den antirasistiske borgerrettighetsorganisasjonen Southern Poverty Law Center.

Ye har på sin side opplevd å miste alle sine lukrative sponsoravtaler etter å ha kommet med flere svært antisemittiske uttalelser.

BLE DROPPET: Donald Trump kunngjorde natt til onsdag at han på nytt stiller som presidentkandidat. Dagen derpå var det derimot mangelen på TV-tid som fikk mest oppmerksomhet i amerikanske medier. Vis mer

Isolert fra partiet

Ifølge The Washington Post har Trump blitt særlig isolert fra Det republikanske parti etter at han foreslo å oppheve deler av grunnloven på grunn av det angivelige valgjukset i 2020.

- Et massivt juks av denne typen og denne størrelsesorden rettferdiggjør opphevelse av alle regler, reguleringer og paragrafer, selv dem som står i grunnloven, skrev han på sin sosiale nettplattform Truth Social.

- Våre storslåtte grunnlovsfedre ønsket ikke, og ville ikke støttet, Falske og Bedragerske Valg, fortsatte han og hevdet at valget enten måtte være «å oppheve resultatet og erklære den rette vinneren som president, eller holde omvalg».

Det hvite hus sluttet seg til fordømmelsen fra mange politikere fra begge partier av utsagnet, som flere kalte bisarr.

Natt til onsdag 16. november kunngjorde Donald Trump sitt presidentkandidatur for USA-valget i 2024. Vis mer

- Vår største risiko

- Han representerer vår største risiko for å tape i 2024, og konservative er lei av å tape, sier Bob Vander Plaats, en framtredende Iowa-republikaner som støttet Trump i 2020, til The Washington Post.

Han legger til:

- Trumps kunngjøring om at han stiller som kandidat igjen har blitt mottatt som om det aldri skjedde. Jeg merker ingen interesse for det i nettverkene mine, sier Vander Plaats.

En valgkampmedarbeider sier til avisa at Trump har planer om å gjennomføre flere offentlige arrangementer på nyåret.

- Vi har fortsatt to år igjen. Det vil være ei tid for å gjennomføre arrangementer, sier valgkampmedarbeideren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer