Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presset på skandalene: - Dønn ufortjent

Erna Solberg oppsummerer høsten 2019 - og fokus rettes mot skandalene.

BARNEVERN: Statsminister Erna Solberg uttaler seg om de nye barnevernsdommene. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Statsminister Erna Solberg (H) holder i formiddag sin halvårlige pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien.

Solberg er presset på flere fronter: NAV-skandalen gjør at det spøker for arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Samtidig er også helseminister Bent Høie (H) under press grunnet bråket med luftambulansen i nord.

Stadig flere krever nå svar fra statsministeren selv i de betente sakene: Hva visste hun om de nevnte saken, hva foretok hun seg og når gjorde hun eventuelt disse grepene?

BESTEMT: Statsminister Erna Solberg syntes man burde kunne være småbarnsforeldre og aktiv i politikken. Reporter: Jørgen Gilbrant. Vis mer

På Stortinget mener flere fra opposisjonen at Solberg må møte for svare på spørsmål i all offentlighet om hennes involvering i de vanskelige sakene.

- Regjeringen skal sørge for at vi skal komme til bunns i NAV-saken. Hver stein skal snus, sier Erna Solberg i dag.

- Tillit tar kort tid å rive ned, og lang tid å bygge opp. Men vi har startet på den jobben, forsikrer hun videre.

Dagsavisen triller i dag terning over regjeringens statsråder og belønner ti av dem med terningkast én.

- Det er dønn ufortjent. Mine statsråder går på jobb hver dag og gjør en god innsats. Flere av dem har markert seg i arbeidet med å løfte de svake i samfunnet, sier Erna Solberg til Dagbladet i dag.

Nestlederstrid

I Høyre posisjoneres det samtidig internt for ledige verv Erna Solbergs ledelse. Hun møtes med krav om fornyelse.

Som Dagbladet skrev i går, er Tina Bru nå soleklar favoritt til overta som nestleder i partiet. Bent Høie har varslet at han ikke ønsker gjenvalg til ledelsen. En distriktsfraksjon i Høyre jobber i bakgrunnen for å presse ut Jan Tore Sanner også, og få inn en politiker med en større distriktsprofil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media