Presset president i Praha

Tsjekkias president snubler fra den ene skandalen til den neste - og stadig flere venter på Milos Zeman fall.

FLÅKJEFTA OG TØRST: Tsjekkias president Milos Zeman høster kritikk fra alle kanter, etter at han flere ganger de siste ukene har slengt med ei åpenbart godt smurt tunge. Foto: AFP / NTB Scanpix
FLÅKJEFTA OG TØRST: Tsjekkias president Milos Zeman høster kritikk fra alle kanter, etter at han flere ganger de siste ukene har slengt med ei åpenbart godt smurt tunge. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): 70-åringens ett og et halvt år ved makten har vært preget av stadig større alkoholinntak og en uendelig rekke med små eller kjempestore pinligheter. 

Da president Zeman i begynnelsen av uka klinte til på tsjekkisk tv, forårsaket han jordskjelv nummer to i løpet av kort tid.

Brukte f-ord I det timelange intervjuet fra presidentens landsted, blir han av reporteren spurt om sitt syn på russiske myndigheters omgang med Pussy Riots.

- Vet du hva «pussy» betyr, utbrøt Milos Zeman - og oversatte ordet kontant med de mest vulgære begreper, som han for sikkerhets skyld sørget for å gjenta flere ganger. 

Pussy Riot er i virkeligheten ikke politisk forfulgte, men prostituerte som selger porno og sex, mente presidenten.

Rabalder om Kina Uka før hadde han vært på offisielt besøk i Kina, hvor Milos Zeman i et intervju med statsfjernsynet lovpriste det kinesiske regimet for sin kontante måte å holde all opposisjon nede, slik at samfunnets hjul kan rulle og økonomien vokse.

Ikke hadde han tenkt å pådytte kineserne noen demokratiske ideer eller snakke om menneskerettigheter, men mente tvert i mot at tsjekkerne ville ha mye å lære om hvordan det går an å få fart på sakene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer