SLÅR TILBAKE: I et forsøk på å slå tilbake påstander om pengejuks, ble det i dag på den spanske regjeringens hjemmeside lagt ut dokumenter fra skattemyndighetene som viser detaljer om statsminister Mariano Rajoys inntekt og skatt for de siste ti årene. Foto: Eric Vidal/REUTERS
SLÅR TILBAKE: I et forsøk på å slå tilbake påstander om pengejuks, ble det i dag på den spanske regjeringens hjemmeside lagt ut dokumenter fra skattemyndighetene som viser detaljer om statsminister Mariano Rajoys inntekt og skatt for de siste ti årene. Foto: Eric Vidal/REUTERSVis mer

Presset Rajoy slår tilbake

Spanias statsminister Mariano Rajoy offentliggjorde lørdag flere av sine selvangivelser i et forsøk på å slå tilbake påstandene om triksing med honorarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Ulovlige pengegaver til Spanias statsminister

På regjeringens hjemmeside ble det lagt ut dokumenter fra skattemyndighetene som viser detaljer om Rajoys inntekt og skatt for de siste ti årene.

Hans regjeringsparti PP la fredag fram regnskaper for fire år i et forsøk på å legge saken død.

Les også: Spansk avis utleverer hemmelige regnskaper

Sakens kjerne er påstandene om at PP gjennom en årrekke har utbetalt penger svart til lederfigurer i partiet. Rajoy selv nekter for å ha utbetalt eller mottatt penger uten å oppgi det til skattemyndighetene.

Saken har sørget for å sende PP til bunns på meningsmålingene. Den har også gjort det enda vanskeligere for Spania å komme seg ut av de økonomiske problemene landet sliter med.

Dagbladets Einar Hagvaag kommenterer: Seilasen fra himmel til helvete ble kort for statsminister Mariano Rajoy i Spania.

(NTB/Dagbladet)