Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Presset sammen og kvalt

Minst 84 muslimske opprørere drept i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 84 personer er drept i sammenstøt mellom muslimske demonstranter og sikkerhetsstyrker sør i Thailand. De siste dagene har flere blitt drept i landet i slike sammenstøt.

- Trampet ihjel

Sikkerhetsstyrkene gikk i dag inn for å spre de rundt 300 muslimske opprørerne som protesterte.

Patololg Pornthip Rojanasunan holdt i dag ifølge AP en pressekonferanse, der hun fortalte at hun og kollegene har utført obduksjoner på 78 lik og funnet ut at de fleste døde av kvelning.

Sikkerhetstyrkene skal ha presset de muslimske opprørene inn i biler. Her ble de plassert så tett at mange ble kvalt i hjel.

Maj. Gen. Sinchai Nujsathit forteller at ofrene døde av kvelning «fordi vi hadde mer enn 1300 menesker i sekshjulsbilene.»

Han sier ikke hvor mange biler som ble brukt.

- Etter at vi hadde brakt folk som var arrestert til fengsel, fant vi at ytterligere 78 var døde. 78 personer ble kvalt. Vi fant ingen skader på dem, sier Manit Sutaporn, talsmann for det thailandske justisdepartementet. Han tilføyer at rettsmedisinske undersøkelser av de døde lå til grunn for å si at de døde av kvelning.

- Vi fant ingen sår fra våpen eller skudd. Vi fant bare skader fra sammenstøt. Vi kan bekrefte at alle døde av kvelning, sier Sutaporn.

Krevde løslatelse

Ungdommen demonstrerte utenfor politistasjonen i Tak Bai i den muslimske, sørlige delen av landet. De krevde at seks fanger som sitter fengslet for å ha solgt våpen til aktivister, skulle løslates.

Sikkerhetsstyrkene avfyrte skudd i lufta og brukte vannkanoner og tåregass for å spre undommene. Rundt 400 er arrestert.

Myndighetene innførte i går portforbud i åtte områder i Narathiwat-provinsen, men aktivister klarte likevel å sette fyr på en liten skole. En islamsk leder gikk tidligere i dag ut og advarte mot at det kunne komme flere opptøyer i etter at seks ble drept i dag tidlig, melder Channel New Asia.

Statsminister Thaksin Shinawatra har dratt til sørlige Thailand i et forsøk på å roe situasjonen.

I april i år ble mer enn 106 militante muslimer drept etter at de gikk til angrep på sikkerhetsstyrker 11 steder sør i landet.

UNDER KONTROLL:</B> Opprørere og politi i dag.
OPPRØRERNES VÅPEN:</B> Ble fratatt dem i dag. Her fortograferer en soldat noe av utstyret de har tatt i bruk. En islamsk leder beskylder sikkerhetstroppene for å ha overreagert i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media