Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presset seg mellom to biler inni tunnel på E18

Litauer med 2 i promille villmannskjørte i over 150 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vestfold mottok i formiddag en storm av bekymringsmeldinger om en lys Opel Vectra som drev svært aggressiv kjøring sydover på E18.

- Det raste inn med meldinger på nødtelefonen om den grassate kjøringen, forteller operasjonsleder Knut H. Bjune, i Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Ifølge meldingene kjørte bilen sikk-sakk på E18. Bekymrede innringere anslo farten til å være langt over 150 km/t.

- Bilen kjørte forbi biler på både høyre og venstre side på motorveien, og i en tunnel, presset han seg mellom to biler, forteller operasjonslederen.

2 i promille Etter den vanvittige ferden ble den 30 år gamle litauiske føreren stanset ved Ås utenfor Tønsberg. Mannen er hjemmehørende i Tønsberg.

Promilletest på stedet indikerte at mannen hadde en promille på cirka 2. Blodprøve er tatt og denne bekreftet promilletesten.

- Jeg kan ikke gå god for hastigheten, men at mannen var overstadig beruset, det er det ingen tvil om, sier operasjonslederen.

Han vil ikke gå i detalj på hvor full mannen var:

- Har man to i promillle er man jo full, men jeg velger å kalle det overstadig beruset, sier han.

Litaueren er anmeldt for råkjøringen, bilen er avskiltet, og blir han funnet skyldig ifølge tiltalen, medfører det ubetinget fengsel, ifølge Bjune.

Har man over 1,5 i promille er det vanlig med en bot tilsvarende 1,5 månedslønn, ubetinget fengsel og inndragelse førerkort i opptil 2 år

- Dette er ikke dagligdags, kjører man i den hastigheten og i tillegg har to i promille, er du en stor fare, både for deg selv og medtrafikantene, sier operasjonslederen.

Mannen er enda ikke avhørt på grunn av den høye promillen, opplyser Bjune.

HAR DU BILDER AV VILLMANNSKJØRINGEN?

Tips oss på: 2400100 eller send epost til 2400@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media