Presset til å støtte Røkke

Frp-politiker i Asker fikk ordre om å si ja til byggesøknaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Knut Auke i Asker Frp ble oppringt av stortingsrepresentant Morten Høglund like før han skulle være med på å avgjøre byggesøknaden til Kjell Inge Røkke i kommunens bygningsråd 15. juni.

Han ble beordret til å «ta riktig avgjørelse», og ikke gjøre noe i strid med partiets linje. Han følte det som en regelrett instruks om å stemme ja til byggesøknaden, noe han reagerer sterkt på, skriver VG.

Var i tvil

Selv var Auke i tvil om han ville være for å godkjenne den omstridte byggesøknaden, som innebærer byggingen av Røkkes drømmebolig et steinkast fra Oslofjorden på den idylliske Konglungen i Asker.

- Vi er et ja-parti, men vi er også et lov og orden-parti. Derfor ville vi at en reguleringsplan skulle ligge på plass først. Det ville vært det ryddigste, sier han til VG.

Den lokale partigruppa var også kritiske til til avtalen som innebærer en garanti fra røkke om å sette av 1,2 millioner kroner for å lage fortau på Konglungen. Auke mener dette kunne gi inntrykk av at det ble lagt penger på bordet for å få byggetillatelsen igjennom.

Innrømmer telefon

Stortingsrepresentant Høglund innrømmer at han ringte Auke like før avgjørelsen, men hevder de ikke var uenige om at byggesøknaden burde godkjennes.

DRØMMEBOLIG: Arkitekt Jan Inge Lindeberg tegnet Kjell Inge Røkkes nye hjem på Konglungen i Asker. Modellen er lagd av Frogner Modellverksted AS. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
DRØMMEBOLIG: Arkitekt Jan Inge Lindeberg tegnet Kjell Inge Røkkes nye hjem på Konglungen i Asker. Modellen er lagd av Frogner Modellverksted AS. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

I følge VG ble Høglund instruert av partiets generalsekretær Geir Mo til å kontakte den lokale bygningsrådsrepresentanten.

Dette avvises av Mo, som sier samtalen er ukjent for ham, og at det høres helt vilt ut.

Les også; Stanser Røkkes boligdrøm

PRESSET: Frps stortingsrepresentant Morten Høglund ringte lokalpolitikeren i Asker for å påse at han tok riktig avgjørelse da Røkkes byggesøknad ble behandlet.