Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Presset til å tilstå

HAUGESUND (Dagbladet): Den drapstiltalte fetteren (20) forklarte psykologen i Bergen landsfengsel at han hadde gitt etter for press i avhørssituasjonen, og tilstått drapet på Birgitte Tengs (17).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kom fram i Karmsund herredsrett da psykologen (50) vitnet i går. Han hadde 14- 15 samtaler med fetteren under varetektstida.

- Han sa han oppfattet seg som en vanlig gutt som hadde gitt etter for press i avhørssituasjon, forklarte psykologen.
Han ble spurt om fetteren en som kunne la seg manipulere?

- I situasjoner hvor han er usikker på seg sjøl og har behov for anerkjennelse, kan han la seg manipulere, sa psykologen.

Han ble også spurt om fetteren hadde noen forklaring på hvordan han kunne gi en så detaljert tilståelse?

- Han sa han hadde vært på åstedet dagen etter og at familien hadde kunnskap om hva som var skjedd fra en lensmannsbetjent.

- Hvordan oppfattet du tiltalte?

- Han var avskjermet i forhold til følelser. Dette kan være en forklaring på dårlig hukommelse, sa psykologen.
Under samtalene med psykologen hadde fetteren gitt uttrykk for at politiet nok hadde bevis. Han regnet med at han måtte ha fortrengt alle detaljer fra drapet.

Han så fram til at politiet skulle legge fram tekniske bevis mot ham. Først da ville han få ro; det ville være en bekreftelse på at han hadde mistet hukommelsen og at han likevel var skyldig.

Hele Norges coronakart