Presset turistbussen av veien

Politiet jakter nå på sjåføren av en personbil som tvang turistbussen av veien sør for Otta fredag. De trenger tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren som førte bussen som kjørte av veien på E6 sør for Otta sist fredag, hevder han måtte velge mellom kollisjon med en møtende bil eller en kontrollert utforkjøring.

Politiet jakter nå på den ukjente personbilen som angivelig presset bussen ut av veien, og ønsker å komme i kontakt med alle som trafikkerte E6 sør for Otta i minuttene før bussulykken.

Naboer til ulykkesstedet fortalte til Dagbladet.no fredag at det var vanlig at nordgående biler kom over i feil kjørebane i ulykkessvingen. Lokalkjente sier det oppleves som å kjøre i en sving som er dosert feil vei.

En kvinne fra Singapore omkom i ulykken, mens sju andre passasjerer mandag fortsatt lå på sykehus med bruddskader etter ulykken.

To passasjerer skal også ha sett en møtende, mindre personbil komme «forstyrrende» mot bussen.

- Noen nærmere beskrivelse av denne bilen har vi ikke fått. Bilen stoppet ikke, og det er mulig sjåføren ikke oppfattet at bussen kjørte ut. Det er ikke alle bilister som titter i speilet så ofte som de burde, sier Morten E Haave ved Sel lensmannskontor til NTB.

Foreløpig står politiet uten gode observasjoner fra andre veifarende.

- Vi ønsker kontakt med trafikanter som møtte bussen fra Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVL), eller som lå bak den, like før klokka 13 sist fredag, sier Haave.

Biltilsynet startet mandag tekniske undersøkelser av ulykkesbussen.

jan.thoresen@dagbladet.no

<B>PRESSET AV VEIEN:</B> En person mistet livet og et titalls personer ble skadet da bussen ble presset av veien.