Donald Trump:

Presset valgansvarlig: «Stor risiko»

Et nytt lydopptak viser hvordan Donald Trump presser valgansvarlig i delstaten Georgia, Brad Raffensperger, til å «finne nok stemmer til å omgjøre valgresultatet i delstaten».

TRUMP: I en telefonsamtale med valgansvarlig i delstaten Georgia presset avtroppende president Donald Trump ham til å finne nok stemmer til å omgjøre valgresultatet i delstaten. Foto: AFP/NTB.
TRUMP: I en telefonsamtale med valgansvarlig i delstaten Georgia presset avtroppende president Donald Trump ham til å finne nok stemmer til å omgjøre valgresultatet i delstaten. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende onsdag samles Kongressen for å formelt godkjenne valgresultatet i USA.

Helt siden valgdagen 3. november har Donald Trump nektet å godkjenne nederlaget, og hevdet at det har forekommet valgfusk under det amerikanske presidentvalget.

Georgia er en av mange delstater hvor presidenten har vært kritisk til opptellingen av stemmer. Delstaten telte stemmene hele tre ganger, og påtroppende president Joe Biden gikk seirende ut hver gang.

Nederlaget i delstaten har ikke falt i god jord hos presidenten.

Så seint som i forrige måned langet han ut mot både Georgia-guvernør Brian Kemp, viseguvernør Geoff Duncan og valgansvarlig i delstaten, Brad Raffensperger.

Og nå får sistnevnte gjennomgå igjen.

«Finne 11 780 stemmer»

The Washington Post har publisert deler av det som skal være en times lang telefonsamtale mellom avtroppende president Donald Trump og valgansvarlig i delstaten Georgia, Brad Raffensperger.

Den amerikanske avisa har fått tilgang til opptaket hvor Trump presser Raffensperger til å «finne nok stemmer til å omgjøre valgresultatet i delstaten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer