Prest anmeldt for voldtekt

OSLO/BERGEN (Dagbladet): En 41 år gammel prest på Vestlandet er anklaget for å ha voldtatt en kvinne. Lensmannen i bygda og Kripos har lagt fullstendig lokk over saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lokalsamfunnet er rammet av en rykteflom etter at de påståtte sexovergrepene ble kjent. Presten og kvinnen skal ha blitt kjent gjennom mannens prestegjerning.

Forrige uke kom flere etterforskere fra Kriminalpolitisentralen i Oslo til bygdesamfunnet på Vestlandet.

Ingen opplysninger

Både taktiske etterforskere og teknikere fra Kripos har i over en uke etterforsket saken.

Verken det lokale lensmannskontoret, Kripos-etterforskerne eller juristene i politidistriktet ville i går kveld kommentere voldtektsanklagen og siktelsen mot presten.

- Jeg vil bare bekrefte at vi har fått bistand fra Kriminalpolitisentralen i forbindelse med etterforskningen av en anmeldelse, sier politiinspektør Reidar Andresen.

Politiinspektøren nektet i går å fortelle om presten har fått en forsvarer. Trass i de voldsomme ryktene i bygda, er det bestemt på øverste hold i politidistriktet at ingen opplysninger skal gis om etterforskningen.

Familiemann

Presten har i flere år arbeidet i forskjellige stillinger i Den norske kirke. Den siste tida har han tjenestegjort i et mindre lokalsamfunn, noen mil fra hjemstedet.

41-åringen er gift og har flere mindreårige barn. Familien skal være sterkt preget av anklagene mot presten. Presten er ikke suspendert fra stillingen sin, men han har vært sykemeldt etter at etterforskningen ble igangsatt.

Selv om politiet har gjort alt de har kunnet for å holde etterforskningen skjult, har det de siste dagene lekket ut flere opplysninger i saken.
Fra kirkelig hold og fra andre som har førstehåndskunnskap om saken, har Dagbladet fått bekreftet at presten er anmeldt av en kvinne.

Ifølge politiets eget register er presten siktet for utukt.
Advokat Tom Skare representerer den fornærmede kvinnen. Skare var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer