Prest avslørte nissen som bløff under gudstjenesten

Foreldre er i harnisk etter at en finsk prest brukte gudstjenesten til å fortelle barna at nissen ikke finnes.

KONKURS BLØFF: Finland har de siste årene forsøkt å markedsføre nissen som finsk. I sommer gikk nissens verksted i Rovaniemi konnkurs. Nå har en prest lagt sten til byrden for nissen ved å erklære at han ikke finnes. Foto: KAISA SIREN / LEHTIKUVA
KONKURS BLØFF: Finland har de siste årene forsøkt å markedsføre nissen som finsk. I sommer gikk nissens verksted i Rovaniemi konnkurs. Nå har en prest lagt sten til byrden for nissen ved å erklære at han ikke finnes. Foto: KAISA SIREN / LEHTIKUVAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kvinnelige presten fikk ånden over seg, og ville fortelle barna noen sannhetens ord om forskjellen på fantasi og virkelighet under gudstjenesten i Maxmo kirke vest i Finland.

Ifølge yle fortalte presten at barna ikke skulle ønske seg for mye til jul, fordi mange foreldre ikke har råd til så mange julegaver. I den sammenheng fortalte hun at nissen ikke finnes.

Foreldrene til barehagebarna og skolebarna som deltok på gudstjenesten, er ikke fornøyde.

- Vi er mange foreldre som er opprørte. Det er ikke kirkens sak å fortelle barn om nissen finnes eller ikke. Barn må få tro på nissen, sier Anna Påfs, mor til tre av barna som var med på andakten.

Hun har tatt opp saken med sognepresten, Thomas Klemets, som beklager saken.

- Det er ikke meningen at vi skal uroe folk før jul. Det er uheldig det som har skjedd, sier Klemets til yle.

Avisa har forsøkt å få tak i presten, uten resultat.

Å bli fornektet av presten er bare siste skudd for baugen for en hardt prøvet finsk nisse:

Finland har de siste årene forsøkt å markedsføre nissen som finsk, blant annet igjennom opplevelsessenteret «Nissens verksted» i Rovaniemi. Etter sviktende besøkstall slo nissen seg konkurs i sommer.