Prest ber for Union

Nå får Union-ansatte støtte fra Kirken. Det er ikke mye som mangler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Det var unisont i Skien kirke da klokkene ringte i går formiddag. Nærmere 200 personer deltok på gudstjenesten som spesielt var viet situasjon for de 380 ansatte på Union som kjemper for jobbene sine. En samlet menighet ba om at det ble tatt en god avgjørelse i den omstridte saken.

Kirken bryr seg

-  Vi bryr oss. Kirken møter vanligvis mennesker i sorg og glede i det stille. I Union-saken gjør vi det nå mer utad og offisielt - dette berører mange mennesker, sier prest Bjørn Kinserdal til Dagbladet.

Fellesgudstjenesten med Metodistkirken sto i solidaritetens ånd. Unionpatriot og visesanger Ragnar «Sør» Olsen tok initiativet til at statskirken skulle engasjere seg - og fikk full velsignelse fra biskop Olav Skjevesland.-  Det er godt å stå sammen mot kapitalismens rå herjinger, sa Ragnar Olsen i sin appell før det ble tent lys for Union.

På kirkebakken

Under kaffen på kirkebakken dreide diskusjonen seg om jobbene til 380 ansatte. Og ringvirkninger for flere tusen i et lokalsamfunn.

-  Vi har fått støtte fra nær sagt alle hold. Det varmer at kirken nå også engasjerer seg, sier fagforeningssjef Jan Grini - ivrig og engasjert for å redde Union. Nå også på kirkebakken.

De neste fjorten dagene kan han trenge hjelp fra alle hold. Unions skjebne blir beseglet på bedriftsforsamlingen i Norske Skog den 4. oktober.

<!--BTEK0--> BRYR SEG: Prest Bjørn Kinserdal i Skien ber for en god løsning av Union-saken. Det gjør også konserntillitsvalgt Jan Grini.