Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest brukte over 15 millioner på prostituerte i Spania: «Det er ingen midler igjen, for å si det slik»

Arrangerte fester der menn fikk ha sex med kvinnene han betalte for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere prest og Betanien-leder innrømmet i Drammen tingrett å ha underslått over 15 millioner kroner som han hadde brukt på fester med prostituerte i Spania

Rettsbehandlingen går som en tilståelsessak. Tiltalte erkjenner å ha underslått 15,8 millioner kroner, men hadde problemer med å forstå hvor høyt beløpet var da han ble konfrontert med det, skriver Bergens Tidende.

- Dette er kommet fullstendig ut av kontroll. Det viser størrelsen på beløpet, sa han.

- Jeg forstår det slik at det alt vesentligste har gått til fest og moro? spurte dommeren.

- Ja, det er ingen midler igjen, for å si det slik, svarte tiltalte.

Underslaget strekker seg over en periode på sju år. I 2001 etablerte stiftelsen «Fundación Betanien», som driver et sykehjem i Alfaz del Pi.

Underslaget skjedde ved at tiltalte fikk overført penger til en fiktiv vedlikeholdskonto tilknyttet sykehjemmet som bare han disponerte og kjente til.

I retten fortalte tiltalte at han hadde arrangert flere, store fester med prostituerte i Spania. De vanlige festdeltakerne var menn, mens kvinnene var betalt for å være der.

Festdeltakere hadde sex med kvinnene han hadde betalt for. Prisen skal ha vært mellom 1 000 og 1 500 euro per kvinne for én fest.

(NTB)