Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest døde i helikopterstyrt

Også 16 andre mennesker fryktes omkommet i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militærhelikopteret styrtet i sjøen etter avgang fra Aten, og den gresk-ortodokse kirken kunngjorde lørdag ettermiddag at patriark Peter VII mistet livet i ulykken.

Den 55 år gamle patriarken kalte seg pave og patriark over Alexandria og hele Afrika, og han hadde hatt denne posisjonen siden 1997.

Forsvant fra skjermene

Fire omkomne ble funnet flytende i sjøen der hvor vrakdeler fra helikopteret tidligere var blitt funnet. Helikopteret forsvant fra radarskjermene etter avgang fra Aten, og det var på vei til det gresk-ortodokse samfunnet på fjellet Atos i Hellas da det ble meldt savnet.

- Signalet fra Chinook-helikopteret som fraktet patriark Peter VII, forsvant like før klokken 12.00, ifølge en talsmann for forsvarsdepartementet.

Vrakdelene ble funnet omkring 30 kilometer unna Atos etter en storstilt aksjon til sjøs, til lands og i lufta, ifølge talsmannen.

I tillegg til et mannskap på fem, var seks av de andre passasjerene religiøse ledere fra Patriarkatet Alexandria i Egypt.

Munkerepublikk

Peter VII skulle foreta en pilegrimsreise på fjellet lørdag, og det var munker på halvøya som informerte myndighetene om at helikopteret var savnet da det ikke hadde landet etter tidsplanen lørdag formiddag.

Det ortodokse samfunnet på Atos regnes som hjertet for gresk-ortodoks tro og bysantinsk kunst, og det befinner seg på halvøya Khalkidhiki ved Egeerhavet, ifølge nettstedet katolsk.no.

Munkerepublikken er en selvstyrt enklave i Hellas, og de 20 klostrene deler makten. Kvinner og tenåringer som reiser alene, har ikke adgang til Atos, ifølge katolsk.no.

(NTB)

OMKOM I STYRT: Patriark Peter VII
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media