Prest dømt for pedofili

Den katolske presten John Geoghan ble i dag dømt etter at over 100 gutter har fortalt om overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Bosten dømte torsdag en pedofil katolsk prest til maksimumsstraffen ti års fengsel for seksuelle overgrep mot en mindreårig.

Rettssaken mot John Geoghan, som startet i forrige uke, er den første av en lang rekke saker som kommer til å bli reist mot den 66 år gamle mannen. Alt i alt har over 100 gutter fortalt at de ble utsatt for overgrep i de 30 årene John Geoghan var prest.

Saken er meget pinlig for den katolske kirken som igjen fikk rettet søkelyset mot seg da rettssaken mot mannen startet onsdag i forrige uke. Geoghan sluttet som prest i 1993, og ble fratatt kappe og krage for godt i 1998.

Skandalen har økt i omfang etter at det ble kjent at flere av prestens overordnede kjente til at han hadde misbrukt flere barn, og at han hadde vært behandlet for pedofili. Likevel ga de presten nye oppgaver i stadig nye menigheter hvor han traff nye gutter.

Bostons kardinal, Bernhard F. Law, beklaget i forrige uke at han hadde latt en barnemishandler fortsette som prest i nesten ti år før det ble noen reaksjon. Han sa også at kirkens overordnede i fremtiden må rapportere slike forhold direkte til politiet, i stedet for å hemmeligholde dem.

(NTB-Reuters)

PRESTEN BLE DØMT: Over 100 gutter har fortalt om overgrepene de ble utsatt for av den katolske presten John Goeghan. I dag ble han dømt til ti års fengsel.