Prest dømt for vold og trusler

Presten (57) levde ikke som han forkynte. Nå er han dømt til åtte måneders ubetinget fengsel for å ha plaget kona, sønnen og to ekskoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): 57-åringen, som nå er uførepensjonert, blir i dommen fra Nedenes tingrett beskrevet som en person som drev med både vold, grov mishandling av sine nærmeste. Den dømte har også vært sjømannsprest, feltprest og fengselsprest. I tillegg til fengselsstraffen må han betale sin siste kone 30000 kroner i erstatning.

Ringte i fylla

En av ekskonene fortalte om en episode fra da presten var inne i en hard drikkeperiode. Han ble rasende fordi kona hadde gjemt telefonen. Han hadde selv bedt henne gjøre det fordi han pleide å ringe rundt til folk i fylla.

Prestens sinne resulterte i at han tok kvelertak på henne slik at hun måtte sparke ham i magen for å komme seg løs.

En annen gang låste han seg inne og simulerte at han begikk selvmord. Ekskona fortalte i retten at han hadde glede av å skremme sønnen deres slik at han ble hysterisk. Under liksomselvmordet sto hun og sønnen på utsiden og hørte at han løsnet et skudd. Deretter hørte de kroppen som falt i gulvet. Lyden kom fra en startpistol. Etterpå kom presten leende ut, fornøyd med at han hadde skremt dem.

Bak lås og slå

Prestens voldsbruk toppet seg i sommer da han gikk løs på sin tredje kone. Ett år etter at de giftet seg ble kona innlagt på sykehus for behandling av skadene mannen hadde påført henne.

Etter en voldsom fyllekule tok han kvelertak på kona og slo hodet hennes flere ganger i gulvet. Hun mener at hun mistet bevisstheten. Da hun kom til seg selv, hadde mannen gått og lagt seg.

Etter dette overgrepet ble mannen varetektsfengslet, og han har siden sittet bak lås og slå.