Prest dømt til 5 1/2 år for sexovergrep

Søre Sunnmøre herredsrett har dømt den 43 år gamle presten som var tiltalt for sexovergrep mot tre døtre og en kvinne, til fengsel i fem år og seks månder. Sorenskriveren mener presten må frifinnes, mens meddommerene dømte ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Retten er splittet i synet på om presten er skyldig i anklagene mot ham. Rettens formann, sorenskriver Ingolv Joa, mener presten må frifinnes, men meddommerne i saken mener han er skyldig i de alvorlige anklagene. Aktor, statsadvokat Haakon Meyer la ned påstand om syv års fengsel. Dermed er dommen halvannet år lavere enn påstanden.

43-åringen er også dømt til å betale de fornærmede i underkant av 850 000 kroner i erstatning, tillegg til at han er fradømt muligheten til å arbeide som sjelsørger i all framtid.

Til etteretning

Aktor i saken mot presten, statsadvokat Haakon Meyer ønsker ikke å kommentere dommen i detalj, ettersom han ikke har lest premissen for rettens slutninger.

- Erkjente presten noengang under sakens gang at han hadde hatt seksuell omgang med kvinnen han var sjelsørger for?

- Nei, det gjorde han ikke, sier Meyer.

Under saken har han korrigert tiltalen noe mot presten, men Meyer mener ikke dette var av vesentlig betydning for sakens utfall eller dommen.

Alvorlige anklager

Den 43 år gamle presten har i retten forsvart seg mot anklager om sexmisbruk av tre døtre, og for vold og misbruk av en bergenskvinne han drev sjelesorg for. Kvinnen hevdet i politiavhør at hun var blitt pisket under overgrepene, men presten nektet for alt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer