Prest fatter ikke hvorfor han er mistenkt

Politiet tror at soknepresten lagde drapstruslene selv.

HEVDER HAN BLE DRAPSTRUET:  Denne siden av menighetsbladet Vegleiaren, som var dynket i tennvæske, hevdet sogneprest Arne Skare at han fant i bilen sin 24. april i år . Foto: OLE BIRGER LIEN, SETESDØLEN.
HEVDER HAN BLE DRAPSTRUET: Denne siden av menighetsbladet Vegleiaren, som var dynket i tennvæske, hevdet sogneprest Arne Skare at han fant i bilen sin 24. april i år . Foto: OLE BIRGER LIEN, SETESDØLEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sogneprest Arne Skare i Valle i Setesdal skjønner ikke hvorfor han er mistenkt for å ha noe gjøre med truslene han har mottatt.

- Min klient erkjenner ikke falsk anmeldelse. Han sa klart ifra under avhørene i går at han ikke har noe med denne saken å gjøre, sier sogneprestens advokat Sveinung Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen.

Sognepresten er mistenkt for å avgitt falsk forklaring til politiet om trusler han har opplevd i hjembygda Valle.

Presten har til sammen anmeldt fire hendelser fra september 2008 til i juni i år.

- Det er innhold i forklaringen hans sammenlignet med andre funn som har gjort at han har status som mistenkt, sier Dag Hovden, politiførstebetjent ved Valle og Bykle lensmannskontor.

Advokat Johnsen har bedt politiet endre Skares status fra mistenkt til formelt siktet, dersom de sitter på beviser for straffbare handlinger.

Politiet avviser kritikken.

- Presten er ikke pågrepet og derfor er han ikke siktet, sier politiadvokat Per Moseid i Agder politidistrikt.

(NTB)