Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest fengslet for vold

En 57 år gammel prest fra Aust-Agder er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov vold mot sin kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker også om to tidligere ektefeller er blitt utsatt for vold.

Presten er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter og ble fengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll 5. august.

- Forholdet skriver seg fra 18.- 19. juli i år. Han er siktet for å ha kastet sin kone i bakken og sparket henne gjentatte ganger slik at hun besvimte. Samt for å ha øvet vold mot henne ved flere anledninger i åra 2000- 2003, sier politiadvokat Leif Aleksandersen ved Agder politidistrikt.

Tidligere bot

Etter det Dagbladet kjenner til, etterforsker politiet om presten har ytterligere voldsbruk i sin fortid. Hans to tidligere koner og hans sønn har blitt avhørt av politiet i saken.

57-åringen ble i 2000 også bøtelagt for vold mot sin partner.

Etter det Dagbladet kjenner til, har presten ikke virket som prest på mange år. Han har tidligere vært både sjømannsprest, fengselsprest ved Ullersmo landsfengsel, feltprest i Libanon og sykehusprest, skriver Agderposten.

Husker ikke

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for dette forholdet. Han sier at de begge var svært beruset og han kan ikke huske å ha vært voldelig, sier prestens advokat, Ole Devold.

- Når det gjelder vold mot tidligere ektefeller har vi ingen kommentarer til det.