Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest fengslet i tre uker

Siktet for sex-overgrep mot mindreårig, arrestert på jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En prest i Glåmdal-distriktet ble i ettermiddag varetektsfengslet for tre uker med brev og besøkskontroll.

Presten er siktet etter straffelovens paragraf 195, 1. ledd for  seksuelle overgrep mot et barn under 14 år, opplyser politiadvokat Iren Johnsen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

 Etter det NRK Hedmark erfarer, er han blitt etterforsket i lengre tid.

Ble anmeldt

Politiadvokat Johnsen opplyser at etterforskningen startet med en anmeldelse. Hun vil ikke si om et er en jente eller gutt mannen  er siktet for sex-overgrep mot eller om siktede og barnet er i familie.

- Dette er en følsom sak der vi prioriterer hensynet til at alle parter skal leve videre, sier politiadvokaten til Dagbladet.no

Prestens advokat Sigmund Øien bekrefter fengslingskjennelsen overfor Dagbladet.no, men vil ellers ikke si noe verken om siktelsen eller om mannens reaksjoner.

-Han har tatt betenkningstid på fengslingskjennelsen. Jeg har vært orientert om denne saken noen tid, men vil ikke kommentere dette før til uka. Jeg kjenner mannen fra tidligere klientforhold, og det var en kollega av meg som var med han i fengslingsmøtet i dag, sier Øien.

 Glåmdalen melder at presten ble arrestert på jobb tirsdag etter at flere Kripos-etterforskere hadde kommet til distriktet mandag.

Kripos ble tilkalt for å hjelpe det lokale politiet med avhør.

-En trist dag

Stiftsdirektør Siv Birkeland i Hamar Bispedømme bekrefter overfor Dagbladet.no at det er en mannlig prest i hennes bispedømme som er arrestert og siktet.

-Det er en trist dag, sier Birkeland, som overlater til politiet å gi opplysninger om innholdet i siktelsen.

- Som arbeidsgiver ble vi informert i går, og vi har bedt politiet om innsyn i dokumenter som er nødvendig for at Bispedømmerådet kan vurderere om mannen skal suspenderes fra stillingen, sier stiftsdirektøren.

Hele Norges coronakart