Prest fjernet etter penisprat og horesnakk

Skal ha formanet konfirmanter om lesbesex, «horer» og nekrofili. - Sleivete, sier biskopen.

- SELVIRONISK MENT: Biskop Laila Riksaasen Dahl ga presten en advarsel etter sex-samtalen med konfirmantene.
Foto: Knut Falch / SCANPIX .
- SELVIRONISK MENT: Biskop Laila Riksaasen Dahl ga presten en advarsel etter sex-samtalen med konfirmantene. Foto: Knut Falch / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sogneprest fra Buskerud er tatt ut av konfirmasjonsundervisningen i sognet sitt etter en spesiell sex-samtale med en gruppe tenåringer like før jul.

Ifølge Bygdeposten skal presten blant annet ha brukt et kjælenavn på sitt eget kjønnsorgan, på en måte som gjorde at konfirmantene fikk inntrykk av at presten hadde en stor penis.

På konfirmasjonssamlingen oppfattet ungdommene også at kirkelederen tok for seg dyresex og seksuell omgang med lik.

- Selvironisk penis-navn Presten skal i tillegg ha sagt sin klare mening om lesbesex. I formaninger mot sex før ekteskapet brukte han ordet «horer».

- Det var sleivete omtale av temaer i forbindelse med sex. Han uttrykte seg på en måte som en sogneprest ikke bør gjøre når det gjelder dette temaet, og jeg forstår at foreldrene reagerte, sier Laila Riksaasen Dahl, biskop i Tunsberg, til Dagbladet.

Hun kaller ordbruken uheldig, og har fått referert blant annet samtalen om prestepenisen.

- Han har nok prøvd å være litt selvironisk, sier biskopen.

Horesnakket kommenterer hun slik:

- Bibelen bruker det ordet (hore, red.anm), men det kommuniserer jo forferdelig dårlig. Kirken har det syn at ekteskapet er den beste rammen for seksualliv, og presten kan ha formulert det på denne skarpe måten som en motvekt mot alle andre impulser.

- Etisk tema Det detaljerte dypdykket i samkvem med både levende, døde og firbeinte skal ha skjedd i forbindelse med en diskusjon med om den vovede tv-serien «Trekant» på NRK. Det er uklart om sex faktisk skulle være temaet for den aktuelle konfirmantsamtalen, eller om presten ble ledet ut i fristelse.

- Det er et etisk tema i konfirmasjonsundervisningen, men jeg vet ikke om det var planen denne dagen, sier biskopen til Dagbladet.

2. januar i år innkalte prosten i det aktuelle prostiet til foreldremøte etter de sterke reaksjonene. Presten har nå fått en advarsel, i tillegg til at han ikke lenger får jobbe med konfirmasjonsundervisning i eget sogn.

Det skal ikke ha oppstått problemer med et konfirmantkull mannen leder i en annen menighet.