Prest fortviler: - Vi har mistet jula

- Julen har ikke noe med reinsdyr og julenissen å gjøre.

FORTVILET: En irsk prest reagerer etter at den britiske bakerikjeden Greggs erstattet Jesusbarnet med en pølserull. Nå vil han fjerne ordet jul, som han mener brukes til kommersialisering av den kristne høytiden. Foto: Taylor Herring / Greggs / PA
FORTVILET: En irsk prest reagerer etter at den britiske bakerikjeden Greggs erstattet Jesusbarnet med en pølserull. Nå vil han fjerne ordet jul, som han mener brukes til kommersialisering av den kristne høytiden. Foto: Taylor Herring / Greggs / PA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den irske presten, Desmond O'Donnell mener alle kristne trossamfunn må slutte å bruke det engelske ordet for «jul» og akseptere at det ikke lenger har noen hellig betydning. Grunnen, mener han, er at ordet nå kun forbindes med «julenissen og reinsdyrene hans». Det skriver The Guardian.

- Akkurat som om vi har mistet påsken, har vi mistet julen. Det må vi bare akseptere, sier O'Donnell til Belfast Telegraph.

Presten forteller avisa at han, på tross av dette, unner ikke-troende feiringen.

- Jeg vil ikke ta noe vekk fra noen, men vil få troende til å forstå at julen ikke har noe med julenissen og reinsdyr å gjøre, sier han.

Han legger til at hans opplevelse av «ekte julefeiringer» føles ekte. Han sier feiringen også er essensiell for samfunnets menneskelige dynamikk, og at han derfor forstår både troende- og ikke-troendes behov for å feire.

- Kristne skal også få lov til å gå ut og spise, og nyte et glass vin, men kommersialisering er aldri bra. Heller ikke i denne sammenheng. Det eneste jeg vil er å redde julens virkelighet ved å gi opp «jul» og erstatte det med et nytt ord, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer